A kereszténydemokraták a Való Világ elleni feljelentésre buzdítanak

2011.01.04. 13:14
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szankció alkalmazását kéri a médiahatóságtól az RTL Klub Való Világ című "sorozata" ellen, és arra bátorítja az embereket, hogy élve az új médiatörvény adta lehetőséggel tegyenek bejelentést a "család- és erkölcsromboló" műsorok ellen.

Az IKSZ arra kéri a családi értékeket védelmező magánszemélyeket, civil szervezeteket, hogy a Való Világgal kapcsolatban egyedi bejelentésekkel konkrét esetekre is hívják fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) figyelmét, hogy az az ügyek egyesítésével tudjon eljárni. A médiahatóságtól pedig a középmértéket meghaladó, példaértékű büntetés kiszabását kérik.

Stágel Bence, a szervezet elnöke, országgyűlési képviselő elmondta, az IKSZ álláspontja szerint a nézők nem azért "fogyasztanak médiaszemetet", mert erre van igényük, hanem azért, mert ezt teszik eléjük. Stégel szerint a Való Világhoz hasonló reality műsorokban a kihasznált szereplők nemcsak a maguk, hanem - a producerekkel közreműködve - tulajdonképpen a nézők emberi méltóságát is meggyalázzák, hasonlóan azokhoz a beszélgetős műsorokhoz, amelyekben "kiárusítják az emberek sorsát és nyomorúságát".

Az Ifjúsági Kereszténydemokratákat elképzelhető, hogy a reality hétfői eseményei akasztották ki, amiben nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után üvegezést játszottak a lányok (kb. 3 percnél indul), meztelenül futkostak, majd este leszbipartit rendeztek. Az RTL Klub este héttől vetített összefoglalójában ebből az üvegezésen kívül csak az egyik szereplő futkosását lehetett látni, de az illető mellét a csatorna kikockázta az adásból.