A Hír Tv-től igazolt fő hírpolitikust a Tv2

2011.01.07. 13:53
Pindroch Ferenc, a Hír Tv korábbi szerkesztő-műsorvezetője lesz a kereskedelmi csatorna hírpolitikai tanácsadója.

A Tv 2 szóvivője, Koltay Tamás az Index kérdésére megerősítette, Pindroch Ferenc január 1-jétől átigazolt a csatornához. Koltay elmondta, a volt hírtévés riporter a Tv2 hírpolitikai tanácsadójaként dolgozik majd, a kinevezésről további információkat azon nem osztott meg velünk. Így azt sem, hogy Pindroch kap-e - és ha igen milyen szerepet - a hírműsorok felügyeletében, illetve, hogy a személyi döntés jelent-e bármiféle irányváltást a csatorna életében.

Sajtókörökben hetek óta terjedt a hír, hogy szokatlan módon Hír Tv-s újságíró érkezik a Tv2-höz, de ezt házon belül és kifelé is azzal magyarázták, hogy Pindroch kapcsolatait az állami kommunikációs pénzekről való tárgyalásnál kívánják kamatoztatni. Úgy tudjuk, nagy meglepetést váltott ki ezután, hogy a cég belső telefonkönyvében más titulus jelent meg a neve mellett: A hírpolitikai tanácsadói munkakör ugyanis eddig nem létezett a csatornánál.

Az Index megkereste Pindroch Ferencet is, ő azonban nem nyilatkozott a munkahelyváltásról.

Pindroch a Hír Tv híradójának szerkesztő-műsorvezetői állását hagyta ott az új megbízatásért. Továbbra is főszerkesztője maradt viszont az V. kerületi önkormányzat által működtetett City Tv-nek, amelyről ellenzéki képviselők azt állítják, hónapok óta nem kaptak benne megszólalási lehetőséget. Az újságírónak közös tanácsadó cége volt Rákay Philippel, aki a napokban lett a közszolgálati m1 intendánsa. A Contact Media Hungary Tanácsadó Kft. a tavaszi választások előtt lett sajtótéma, amikor kiderült, hogy számos fideszes önkormányzattal álltak szerződéses viszonyban. Az Index információi szerint Pindroch és Rákay az év végén váltak meg a cégbeli tulajdonrészüktől.

Az új Tv2-es munkatárs nem tévesztendő össze testvérével, Pindroch Tamással, aki a Magyar Hírlap újságírójaként az Echo Televízió Kibeszélő című élő betelefonálós műsorának vezetője lett.