Egyéni sportokat kéne közvetítenie az MTV-nek

2011.01.14. 13:17
A Magyar Olimpiai Bizottság és a médiatanács egyeztet arról, hogy mely sportágaknak kéne nagyobb teret biztosítani a közszolgálati televíziók műsorán. A bizottság természetesen az olimpiai sportágakat, azon belül is az egyéni számokat ajánlja.

A magyar sport médiában betöltött szerepéről és az olimpiai eszme terjesztéséről egyeztettek a MOB képviselőivel a médiatanács tagjai.

A médiatanács pénteki közleménye szerint a felek egyetértettek abban, hogy a televíziós sportkínálat a tematikus csatornák elindulásával rendkívüli mértékben bővült, ugyanakkor több, az olimpiai mozgalom számára fontos sportág megjelenése szinte kizárólag a közszolgálati adókra korlátozódott, ahol eddig nem kellő mértékben fordítottak figyelmet erre.

A tárgyaláson a MOB jelezte, hamarosan írásban tesz javaslatot arra, hogy a közszolgálati adókon miként valósulhatna meg az olimpiai eszme és a sport méltóbb megjelenése.
Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke hangsúlyozta: különösen az egyéni olimpiai sportágak számára létfontosságú, hogy a jövőben sokkal inkább megjelenjenek a közszolgálati csatornákon.
A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy nem csupán a sportágak érdeke a képernyőre kerülés, a sport értékteremtő ereje, az általa felvonultatott példaképek különösen fontosak, a média pedig jelentős szerepet játszhat abban, hogy a sport visszanyerje régi népszerűségét Magyarországon - olvasható a közleményben.