Bolgár Görgy nem dzsemmel tovább

2011.02.02. 08:47
A Népszabadság értesülése szerint három ismert újságírót vettek le a képernyőről: Bolgár Györgyöt a Jam című reggeli műsorból, Németh Pétert és Dési Jánost pedig a Fórum című betelefonálós műsorból távolították el.

A Népszava főszerkesztőjét és helyettesét, valamint a Klubrádió ismert műsorvezetőjét is érinti az ATV-nél zajló karcsúsítás-fiatalítás. A tévénézőktől közülük csak Németh Péter, a Népszava főszerkesztője búcsúzik, mivel Bolgár (Klubrádió) és Dési (a Népszava főszerkesztő-helyettese) az Újságíróklubban továbbra is szerepel, Avar Jánossal, Mészáros Tamással együtt. Dési ezen kívül marad a Jam csütörtöki műsorvezetője. A lap értesüléseit az ATV és az érintettek is megerősítették.

Bolgár György a Népszabadságnak azt mondta, leváltását koncepcióváltással indokolták, azzal, hogy fiatalabbakat akarnak megszólítani, „ehhez képest a másik négy műsorvezető közül hárman hatvanasok, ahogy a közönség is”. Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója azt nyilatkozta, kizárólag üzleti és műsorpolitikai okai vannak a váltásnak. "Az ATV új koncepciója alapján a 40–50 éves korosztály felé szeretnénk nyitni, kizárólag ez, illetve anyagi okok indokolták a változtatásokat."

A Jam esetében - mivel Bolgárt házon belülről pótolják - a költségcsökkentés és a fiatalítás egyaránt szempont volt. Az Újságíróklub pedig, amely az egyik legnézettebb műsoruk, változatlan összetételben megy tovább, itt Bolgár Gyögyre továbbra is számítanak, és elképzelhető, hogy nyáron az Újságíróklubban Németh Péter fogja helyettesíteni Dési Jánost. A Fórum esetében a takarékosság volt a döntő, eddig négyen vezettek egy betelefonálós műsort.