no

Felmondott D. Tóth Kriszta az MTV-nél

2011.02.16. 11:57 Módosítva: 2011.02.16. 16:11
Információink szerint felmondott a Híradó műsorvezetője. D. Tóth Kriszta távozásának oka egyelőre nem ismert.

Az Index úgy tudja, hogy távozik a köztévétől a félnyolcas Híradó egyik műsorvezetője. D. Tóth Kriszta 2002-ben az RTL Klubtól került az MTV-hez, majd 2004-2007 között a köztévé brüsszeli tudósítója volt. Az utóbbi négy évben a Híradó műsorvezetőjeként dolgozott.

D. Tóth Kriszta megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni az ügyről, az MTV sajtóosztálya egy rövid közleményben erősítette meg a hírt.

"A képernyőről történő távozásának oka egyrészt családi, másrészt szakmai. A műsorvezető-szerkesztő szeretne minél több időt gyermekével, családjával tölteni. Másfelől pedig 15 év politikai újságírás, televíziós tevékenység után  váltani akar, a televíziózás más területén szeretné kamatoztatni tapasztalatait" -áll az MTV közleményében, amely szerint még tárgyalnak a műsorvezetővel, hogy esetleg máshol kapna munkát az intézményen belül. Úgy tudjuk, hogy felmerült, hogy az m2-n induló gyerekadón kaphatna esetleg lehetőséget.

D. Tóth Kriszta (fotó: Szécsi István)
D. Tóth Kriszta (fotó: Szécsi István)

A műsorvezető távozásának oka egyelőre nem ismert. Úgy tudjuk, hogy a híradós sem jött ki jól az Echo TV-től érkezett és tavaly májusban kinevezett Élő Gábor hírigazgatóval. Élő szakmai igazgatása alatt ugyanis a köztévé hírműsorai egyoldalúvá váltak, a kormányoldal sokkal több teret kap.

D. Tóth Kriszta felmondása ugyanakkor összefügghet azzal is, hogy Nagylánykönyv címmel új gyerekregényre készül. A műsorvezető kislánya születése óta saját rovatot vezetett a Nők Lapjában, ami éppen a múlt héten ért véget. 2009-ben sikeres gyerekkönyvet is kiadott Lola mesék címmel, a belőle készült rajzfilmsorozatot az MTV sugározta.