Nem tetszettek a cicik az NMHH-nak

2011.03.09. 13:43 Módosítva: 2011.03.09. 13:53
Tizenhárom millió forintos kötbért rótt ki a TV2-re az Ezek megőrültek! című műsor több epizódja és műsorelőzetesei miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A TV2 nem ért egyet a döntéssel, ezért bírósághoz fordulnak.

A TV2 a celebvetélkedőt 12-es korhatárkarikába sorolta, de a médiatanács álláspontja szerint a műsort annak káros hatása miatt magasabb kategóriába kellett volna sorolni. Kiricsi Karola szóvivő szerint a TV2 tavaly helytelen besorolásokkal rendszeresen megsértette a médiatörvényt, de összesen húsz műsorelőzetest is aggályosnak tartottak.

Az Ezek megőrültek! előző szezonja miatt több panasz is érkezett az NMHH-hoz, az egyik például "a női nemet lealacsonyító" Ne érj a cicihez! feladat miatt fordult a médiahatósághoz, amiben tepsin fekvő celebeket kellett minél messzebb lökni egy rámpán, anélkül, hogy azok arccal nekicsattantak volna egy lány melleinek. A csatorna a sok panasz miatt döntött úgy, hogy a január 3-án elindult új szériában „gyerekbarát” feladatokat ad a celebeknek.

Az Index a TV2 szóvivőjétől, Koltay Tamástól megtudta, a csatorna nem ért egyet a döntéssel, ezért fellebbezni fognak. A TV2 egyébként az NMHH-tól összesen százmillió forintos büntetést kiérdemlő Édesnégyes nevű realityjük miatt is bírósághoz fordult.