A Zsaruvér az év legeladhatóbb újoncsorozata

2011.04.04. 10:09
Egy tévés szaklap szerint Tom Selleck rendőrös sorozatát a világon mindenütt szeretik, az USA-ban bukott szériákat viszont senki nem akarja bevállalni.

A Television Business International elemzése szerint a nemzetközi trendek az amerikait jól követik, a vásárlók azokat a sorozatokat részesítik előnyben, melyek az Egyesült Államokban is sikerrel mutatkoztak be. A 2010/11-es tévés idényben eddig harminc dráma vagy vígjáték mutatkozott be az amerikai network tévéken, ezek szépen lassan műsorra kerülnek majd a világ többi országában is, vagy már az amerikai bemutató után nem sokkal elértek más piacokra is, például hozzánk.

Tom Selleck Blue Bloods (nálunk Zsaruvér, Tv2) című, régimódi, nyomozós sorozata a TBI listáján az első helyet kaparintotta meg azzal, hogy a legnagyobb tévés piacoktól a legkisebbekig szinte mindenütt jelen van. A CBS péntek esti felhozatalának egyik legstabilabb darabjának számító dráma a Gyilkos elmék testvérsorozatát, a szintén a CBS műsorán látható Alapos gyanú alcímű krimit előzte meg, ezzel bizonyítva azt a közismert tételt, hogy az egymásra csak lazán épülő, epizodikus szerkezetű, nyomozós szériákkal lehet a legtöbbet keresni.

A hatalmas felhajtásnak és reklámkampánynak köszönhető az NBC-n látható The Event című sci-fi-sorozat harmadik helye. Ez nálunk még nem látható egyelőre, de biztos érkezik majd, hiszen az NBC Universal 200 piacra adta el a közelmúltban. A lista végén az olyan sorozatok találhatók, melyekből mindössze pár (1-3) epizódot vetítettek le az USA-ban, és senki nem kíváncsi rájuk Európában sem.