Dömötör
11 °C
14 °C

Főszerkesztő lett a Cohn-Bendit-riport készítője

2011.04.08. 18:35 Módosítva: 2011-04-08 22:28:06
Négy új főszerkesztője van az MTVA-nak. Egyikük az a riporter, aki Daniel Cohn-Bendit magyarországi látogatása után az eseményeket hamis színben feltüntető tudósítást készített az EP zöldpárti frakciójának sajtótájékoztatójáról.

Négy új főszerkesztőt nevezett ki Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az MTVA vallási műsorokért felelős főszerkesztője lett Barlay Tamás, a Duna Televízió vallási műsorainak főszerkesztője. Az MTVA közéleti főszerkesztőségét ezentúl Gazsó L. Ferenc, az mr1-Kossuth Rádió intendánsa vezeti. Papp Dánielt, az MTI hírszerkesztőségének vezetőjét nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztősége élére. Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője pedig az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője és az MTVA Divízió I. (Duna TV) igazgatója lett - ismertette a szóvivő.

A hírszerkesztőség új vezetője, a 32 éves Papp Dániel készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amely szerint Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésre, miszerint demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európa parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.

Az Index úgy tudja, hogy az éjfél után kikerült cikk állításai miatt botrány volt pénteken az MTVA-ban, de mivel Papp Dániel kinevezése már napok óta elő volt készítve, végül megkapta a pozíciót. Információink szerint Papp Dániel Élő Gábor, az MTI Hírcentrum vezetőjének (korábban, tavaly május óta az MTV hírigazgatójának) személyes bizalmasa. Mindketten dolgoztak az Echo TV-nél, ahol Élő Gábor hírigazgatóként, Papp Dániel a tévé hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként tevékenykedett.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója kérdésünkre közölte: „az Index információival ellentétben semmilyen botrány nem volt ma az MTVA-ban. És semmi meglepő nincs a kinevezésben: mégha egyetértenénk is azzal, hogy a tudósítással baj volt, akkor sem egy riport alapján kellene megítélnünk, milyen a munkája. Papp Dániel kinevezése régebben elő volt készítve, és ma megtörtént”. Szabó László ugyanakkor megerősítette értesülésünket, miszerint az MTI Hírcentrumban és az MTVA-ban téma volt a Cohn-Bendit-riport, elmondása szerint "a megbeszélés vége az lett, hogy megállapították, a közszolgálatnak hitelesen és korrekten kell tájékoztatni a nyilvánosságot".

Papp Dániel életrajza

Az MTVA hír- és hírháttér műsorok főszerkesztőségét vezető Papp Dániel a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát, majd elvégezte a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakát is. Pályafutását a Magyar Rádióban szerkesztő-riporterként kezdte, majd dolgozott a regionális rádiók közéleti műsorainak szerkesztő-műsorvezetőjeként. 2004-től a Magyar Televízió Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportere volt. Ezután az Echo Televízió hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként tevékenykedett, majd a Magyar Hírlap belpolitikai rovatánál szerkesztő-újságíróként dolgozott. A Magyar Televízióhoz 2010 augusztusában tért vissza, ahol először az Új Média vezető szerkesztőjeként, később a Hír Főszerkesztőségen kamatoztatta szakmai tudását. A televíziós szakember két nyelven beszél, 32 éves, nős, két gyermek édesapja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.