Húszmilliárdos adóssága van az MTVA-nak

2011.07.14. 15:24

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2011. évi és 2012-2014. közötti középtávú üzleti tervét.

A közmédia megújításának ez évi üzleti terve két ütemben mintegy ezer ember elbocsátásával kalkulál, az MTVA elfogadott középtávú terve azonban a következő években nem számol a létszám további karcsúsításával. A következő fél évben kell rendezni a Kunigunda úti gyártóbázis helyzetét, és egyéb más nagy szerződések újratárgyalását is el kell végezni - olvasható Cserháti Ágnes közleményében, amely szerint a közmédia megújítása a gazdálkodás hatékonnyá és átláthatóvá tételével folytatódik.

Az MTVA-nak az idén csaknem 20 milliárd forint örökölt adóssággal kellett az üzleti terv elkészítésekor szembenéznie. Az ütőképes szervezet kialakítása, a párhuzamosságok megszüntetése további, több milliárd forintos kiadással terheli meg az idei költségvetést, mondta Cserháti.

A közlemény szerint ezek a lépések teremtik meg a feltételeit a tartósan stabil működésnek, mert ígéretük szerint az MTVA 2012-től folyamatosan nyereségesen fog gazdálkodni.