Meghekkelték a Sun honlapját

MTI/Index
2011.07.19. 08:42

A betörést a pár hónapja önként feloszlott, de erre az alkalomra csak összeálló hackercsoport, a Lulz Security követte el, ezt a Twitteren be is jelentették. A The Sun honlapja helyett hétfőn késő este rövid ideig egy másik internetes oldal nyílt meg, amelyen a következő hír állt: "Egyes hírek szerint Rupert Murdochot holtan találták a háza kertjében, miután palládiumot vett be". A palládium egy igen ritka, a platinaércből kinyert fém. A fogászatban és ékszerek készítéséhez használják.

thesun

A 80 éves Rupert Murdochnak kedden kell megjelennie a brit parlament illetékes bizottsága előtt az egyre súlyosabb sajtó- és politikai botránnyá dagadó telefonlehallgatási ügyben. A testület meghallgatja a botrány miatt már megszüntetett News of the World egykori főszerkesztőjét, Rebekah Brookst és az ausztrál-amerikai sajtómágnás fiát, James Murdochot, aki a bulvárlapot annak megszűnéséig kiadó News International elnöke.

A bizottság elsősorban azt szeretné megtudni, hogy a három vezető tudott-e arról, hogy a News of the World - exkluzív értesülések reményében - lehallgatta civilek telefonját. A botrány két hete robbant ki azzal, hogy kiderült, a bulvárlap feltörte egy elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.