Mészáros Antónia az ATV-re mehet

2011.07.24. 10:14 Módosítva: 2011.07.24. 11:30
Az ATV ősszel megerősítené a reggeli műsorát, a hírek szerint az ATV Startból távozhat három műsorvezető is, egyikük helyére pedig az MTV-s műsorvezető kerülhet.

Információink szerint Mészáros Antónia - aki a köztévénél folyó csoportos létszámleépítés keretében július elején kapta meg a felmondásáról szóló előzetes értesítését - az ATV-hez szerződhet.

ATV: valóban folynak tárgyalások

A csatorna a hírek szerint szeretné megújítani reggeli műsorát, amelyet jelenleg Rónai Egon, Gajdos Tamás, Farkasházi Réka és Jaksity Kata vezet. Úgy tudjuk, hogy négyükből csak Rónai maradhat az ATV Startban, melyet felváltva vezethetne Mészáros Antóniával. Gajdos Tamás továbbra is a Híradó bemondója maradna, Jaksity Kata pedig a Világok arca című műsorát vezetné tovább. Farkasházi Rékának úgy tudjuk, más feladatot keresnek a csatornánál.

Információink szerint az ATV Start című műsora a kábelcsatornák között a teljes lakosság körében átlag 4 százalékos nézettséget ér el, ami jelenleg jelentősen elmarad húzóműsoruktól, a Kálmán Olga vezette Egyenes beszédtől. Elképzelhető azonban az is, hogy Mészáros Antóniára nemcsak a reggeli műsorban számítanának, hanem hírolvasóként is a Világhíradóban.

Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója megkeresésünkre csak annyit reagált, hogy valóban folynak olyan köztévésekkel tárgyalások, akik augusztus elején várhatóan megkapják a végleges felmondásaikat, de egyelőre senkivel sem kötöttek szerződést. Németh a Mészáros Antóniáról szóló hírekre úgy reagált, hogy nem kíván megnevezni egyetlen embert sem azok közül, akikkel tárgyal a csatorna.

Mészáros Antónia az Index megkerésére nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Lefokozták az MTV-ben

Mészáros Antóniát tavaly szeptemberben Orbán Viktorral készült interjúját követően küldte el az MTV Az Este című műsorából Élő Gábor, a köztévé akkori hírigazgatója, jelenleg az MTI Hírcentrum igazgatója. A riporter sorsa három hétig kétséges volt, aztán kiderült, nem kaphat többé komoly feladatot, a köztévé vezetősége a Teadélután című, alacsony nézettségű szórakoztató műsorba száműzte.

A műsorvezető az 570 főt érintő közmédiás leépítés egyik érintettjeként július elején kapta meg a felmondásról szóló előzetes értesítését, melyet augusztus elején követhet a végleges felmondás. Erre azonban nem biztos, hogy sor kerül, mivel az MTVA-t semmi sem kötelezi arra, hogy minden előzetesen értesítettnek valóban felmondjon, néhány személy esetében meggondolhatják magukat.

A júliusi leépítés során Az Este szinte minden egykori munkatársát elküldték, értesítést kapott többek között Luigits Tamás, a közéleti-politikai műsor főszerkesztője, Schwajda Gergő szerkesztő-riporter, és Az Este korábbi főszerkesztője, Kardos Ernő is. A műsorból tavaly ősszel Mészáros Antónián kívül elküldték Somos András (aki azóta az ATV munkatársa) és Bánhídi Emese riportereket is.