Három év után síremléket kapott Antal Imre

2011.07.27. 16:58
Áprilisban az Új Ász nevű bulvárlap jelentette be, hogy gyűjtést rendez a népszerű tévés síremlékére, ám végül egykori munkaadója, az MTV készíttette el azt.

A Farkasréti temetőben 2008-as halála óta csak egy fakereszt emlékeztetett Antal Imrére, családjának ugyanis nem volt pénze méltóbb síremlékre.

A sír tavaly
A sír tavaly

Törlesztették adósságukat

Ugyan a zongoraművészt és televíziós műsorvezetőt az MTV és az RTL Klub is saját halottjának tekintette, ám sokáig egyikük sem tekintette feladatának a síremlék kérdésének rendezését.

Április végén jelentette be az Új Ász, hogy gyűjtést rendeznek Antal Imre sírkövére, amelyre a jelentkező magánszemélyek és művészek felajánlásaiból pár nappal később már össze is jött a pénz, elméletben.

A megjelenés napján ugyanis az MTV sokadszori kérdésükre végre érdemben reagált, és közölték, ők vállalják a síremlék elkészítését – idézte fel a történteket Nagy Rita, a lap főszerkesztője. Az Új Ász így az elméleti felajánlásokat nem váltotta át pénzre, mondván így már „nem lett volna jogunk rá”, pedig már árajánlatot is kértek a Varnus Xavér útmutatásai alapján elkészülő sírkőre.

és ma
és ma

Az MTVA egyelőre nem reagált ezekre a kijelentésekre, ugyanakkor csütörtöki közleményükben azt írják: a síremlék elkészítését számos tényező akadályozta eddig, de most törlesztették régi adósságukat. A napokban elhelyezték ugyanis a Farkasréti temetőben azt a zongorát mintázó gránit síremléket, amin a véset az örökre letett mikrofonra utal.

Mivel Antal Imre július 31-én lenne 76 éves, a síremlék avatását pénteken délután 2 órakor tartja az MTVA, szombaton délután pedig a Hogy volt… című sorozat róla szóló epizódjával elevenítik fel emlékét.