Gazsó L. Ferenc lehet Ókovács utódja

2011.08.25. 08:59 Módosítva: 2011.08.25. 10:20
A Duna TV vezérigazgatója az Operaház kormánybiztosa lesz, Ókovács pozíciójára Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió intendánsa és Amin Zoltán, a Duna TV szolgáltatási vezérigazgató-helyettese is esélyes lehet.

Ókovács Szilveszter operaénekest, a Duna Televízió vezérigazgatóját nevezte ki hétfői hatállyal az Operaház kormánybiztosának Orbán Viktor miniszterelnök. A Népszabadság értesülései szerint Ókovács már régóta kereste a váltás lehetőségét, miután kiderült, hogy a Duna TV kulturális, zenei csatornává való átalakításához nincsenek meg a szükséges források.

Gazsó L. Ferenc, Cserháti Ágnessel, az MTVA szóvivőjével (Fotó: Nagy Lajos)
Gazsó L. Ferenc, Cserháti Ágnessel, az MTVA szóvivőjével (Fotó: Nagy Lajos)

Ez lenne a negyedik kinevezése egy éven belül

Ókovácsnak szeptember 20-i hatállyal bontják fel a szerződését, de már 8-tól felmentik a munkavégzés alól - írja a Magyar Hírlap. Utódja a Népszabadság szerint Amin Zoltán, a Duna TV szolgáltatási vezérigazgató-helyettese és Gazsó L. Ferenc, az MR1 intendánsa lehet. Az új vezérigazgató személyére a Médiatanács tesz javaslatot a Közszolgálati Közalapítványnak, ami már szerdán meghallgathatja a jelölteket.

Gazsó L. Ferenc kétszer is volt a Magyar Hírlap főszerkesztője, először 1996 és '98 között, majd 2006-tól két éven át, amikor a segítségével a tulajdonos Széles Gábor jobboldali napilappá alakította a liberális újságot.

Gazsót tavaly decemberben neveztéki a Kossuth Rádió főszerkesztői posztjára, az ő nevéhez fűződik többek között, hogy megszűnt Tölgyessy Péter közéleti műsora, és hogy eljárás indult Bogár Zsolt és Mong Attila ellen, amiért a 180 perc december 21-ei adásában egy perc csenddel tiltakoztak a médiatörvény parlamenti elfogadása ellen. Az eljárás végül érdemi döntés nélkül zárult, Mong Attila szerződését azonban nem hosszabbították meg, míg Bogár Zsoltot a júliusi csoportos létszámleépítés keretében küldték el a Kossuth Rádiótól.

A Kossuth főszerkesztőjét idén februárban az adó intendánsává nevezték ki, a poszt mellé pedig áprilisban megkapta az MTVA közéleti főszerkesztője címet is, ez utóbbiként ő állíthatta össze a közszolgálati médiák közéleti műsoraiban dolgozók elbocsátási listáját.