Veiszer Alinda is eltűnik az MTV-ről

2011.08.25. 14:56 Módosítva: 2011.08.26. 10:51
A Záróra műsorvezetője szintén a Duna TV-re kerül, ahogy a Ma Reggel egyik műsorvezetője, Betlen János is.

Az MTV-ről nemcsak Süveges Gergő tűnik el, hanem Veiszer Alindát, a Záróra műsorvezetőjét és Betlen Jánost is nélkülözniük kell az MTV nézőinek – derül ki Ókovács Szilviszter, a Duna TV távozó vezérigazgatója a Heti Válasznak adott interjújából.

Mindhármuknak "vaj volt a fején"

Süveges Gergő Apáti-Tóth Katalin mellé kerül a Közbeszéd című műsorba, amit felváltva fognak vezetni. Süveges száműzetése a kisebb közszolgálati tévére nem volt meglepő, miután alig két hónappal kinevezése után a blogja miatt távoznia kellett az m2 intendánsi posztjáról. Süveges azután a Ma Reggel egyik műsorvezetője lett, ahonnan rajta kívül most még egy embert áthelyeztek a Duna TV-be.

Betlen János azzal vívhatta ki felettesei haragját, hogy egy júliusi Ma Reggelben egy nyelvbotlás után élő adásban fakadt ki, hogy "500 embert elküldenek, engem meg nem", az omninózus interjú azonban csak megvágva került fel az MTV videótárába – mondta el egyik informátorunk. Betlen Ókovács nyilatkozata szerint Banner Géza egykori műsorát, a Klubszobát kapja meg, amit már jövő héttől ő vezethet. Banner a korábbi hírek szerint a Magyar Rádióba kerül.

Veiszer Alinda szintén a Dunára száműzött műsorvezetők között van, ő a Duna TV vezérigazgatója szerint egy vitaműsort kap. A Záróra műsorvezetője azzal került a címlapokra a csoportos létszámleépítések idején, hogy nem írta alá az új munkaszerződését, mondván a nyilvánosságra került nevek után nem tudja, hogy kikkel készíthetne ezután műsort. Veiszer állítólag azóta aláírta a szerződését, ezek szerint a Duna TV-hez.

Ókovács nyilatkozatából kiderül, hogy a Duna TV-hez számos külsős műsorvezető is érkezik, köztük egy püspök és a Heti Válasz egyik munkatársa is. Az MTV-ből származó információink szerint a nagyobbik köztévébe is érkezhetnek külsős műsorvezetők, mivel annyi embernek mondanak fel véglegesen a napokban, hogy nem lenne, aki az új műsorokat készítené. Új belsős munkatársakat viszont nem alkalmazhatnak, mert az peralapot nyújtana a most elküldötteknek a Munkaügyi Bíróságon.

Egyes hírek szerint a Ma Reggel jelenlegi műsorvezetői közül csak Jegyes-Tóth Kriszta maradhat az ősszel újrainduló műsorban, amiben a Balatoni nyár sikerein felbuzdulva az eddig megszokottakhoz képest több lenne a bulvár, a végleges felállás azonban még nem dőlt el.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója a Duna TV-re átkerülő műsorvezetőkkel kapcsolatos kérdésünkre nem reagált érdemben, mint mondta, „Ókovács Szilveszter egy független intézmény független vezérigazgatója, aki azt mond, amit akar. Az MTVA viszont csak szeptember közepén szeretné kommunikálni a közszolgálati csatornák új műsorait”.

Októberben indul a dunArt

Ókovács Szilveszter szerint október 3-án indul a Duna Autonómia helyén az első közszolgálati tematikus tévécsatorna, a dunArt, amin HD-minőségben adnak nemzetközileg is jegyzett produkciókat. Az interjúból kiderül, hogy nem Mága Zoltánnal akarják eladni a csatornát, hanem nevesebb előadókkal, „ott a mérce lesz magas, nem a nézőszám” – nyilatkozta Ókovács. A szándék szerint a kultúrcsatornával megalkuvás nélkül szeretnék bemutatni a művészet és a hagyomány aranytartalékait, korábban arról volt szó, hogy a csatornát a Mezzo és az Arte mintájára alakítják át.