Adja a keddi BL-meccseket a UPC

2011.09.12. 19:00
A UPC megállapodott a Tv2 tulajdonosával, így már az alapcsomagban is elérhető a Pro4 műsora, ahol a keddi BL-meccsek mennek. A DigiTv-vel idén sem állapodtak meg, ahogy a T-Home sem, így a legtöbb magyar háztartásban a Sat1 maradt az egyetlen lehetőség. Már ha előfizetnek a német csatornát tartalmazó csomagra.

Megállapodott a Tv2 tulajdonosa által működtetett Pro4 és a UPC, így már a holnap esti első Bajnokok Ligája rangadót, az FC Barcelona – AC Milan mérkőzést is a UPC összes digitális kábeltelevíziós előfizetője láthatja. A TV2 tíz nappal ezelőtt jelentette be, hogy a 2011-2012-es BL-szezon keddi mérkőzéseit az országos kereskedelmi tévé helyett a médiacsoport férfiaknak szánt csatornája, az eddig mindössze a nézők 16 százalékához eljutó PRO4 közvetíti.

A UPC az új csatornát még hétfőn elérhetővé  teszi a legolcsóbb, bronze elnevezésű csomagban, az 50-es programhelyen. A UPC Direct előfizetői a Medium elnevezésű csomagban láthatják a Pro4 műsorát már egy ideje.

Múlt héten a T-Home is hasonló bejelentést tett, a kábeltársaság az alapcsomagba rakta a Pro4 adót, ezzel együtt közölte, hogy nem sikerült megegyeznie a szerdai mérkőzések közvetítéséről a DigiTv-vel

A szerdai mérkőzéseket ugyanis a DigiSport adja Magyarországon, de a konkurens DigiTv-hez köthető kábelcsatornával már évek óta nem tud megállapodni a UPC és a T-Home, így az előfizetők a német Sat1 programjában nézhetik a szerdai meccseket, német kommentárral. amely szintén megtalálható a UPC digitális kábeltévés kínálatában, az Európa csomagban. A T-Home előfizetőinek pedig a Családi csomagra kell előzfizetniük a német adóért.