Idén nem lesz ARC

Index, MTI
2011.09.16. 16:42
Nincs elég szponzor, 15 millió forint kéne ahhoz, hogy legalább jövőre megrendezhessék a 12. ARC kiállítást. A szervezők szerint a lehetséges szponzorok félnek a szabad véleménynyilvánítástól.

Idén nem rendezik meg az ARC Plakátkiállítást, idén már nem jelent meg a már 11 éve jelentkező kreatív pályázat felhívása sem. A Facebookon a rendezők leginkább pénzhiányra panaszkodnak. Tavaly Geszti Péter a 11. ARC megnyitóján már azt mondta, hogy rettenetes anyagi gondok mellett tudták csak megrendezni a kiállítást, és már akkor felvetette, hogy lehet, hogy az lesz az utolsó kiállítás. Azóta Geszti kénytelen volt eladni másik projektjét, a Nemzeti Vágtát is, amelyet többek között a CBA-t is tulajdonló Lázár-tesvtérek vettek meg.

Az Arc másik tulajdonosa, Bakos Gábor a Kreatívnak azt nyilatkozta, hogy a „a válság mellett a kiállítás elmaradásának ok az is, hogy – ahogy sokan mások is – a potenciális támogatók is tartanak ettől a szabad véleménynyilvánítási tereptől”.

Ennek ellenére a szervezők már tárgyalnak a folytatásról, és arra is van némi esély, hogy a következő, 12. ARC-ot nem egy év múlva, hanem jövő tavasszal megrendezzék, azaz télen meghirdessék. Ehhez azonban legalább 15 millió forintra, és médiatámogatókra van szükség.