Visszatér a Bajnokok Ligája a TV2-re

2011.10.14. 13:51

Bár nézettségi okok miatt lekerült a csatorna műsoráról a BL, és a TV2 lepasszolta a közvetítést a PRO4-nek, visszatérnek a meccsek az országos kereskedelmi csatornára. Az origo információi szerint az UEFA nem egyezett bele, hogy kis lefedettségű csatornán menjenek a keddi találkozók.

Október 18-án, kedden este 20.30-tól már a Napoli-Bayern BL-találkozót láthatják a csatornára kapcsolók. A csatorna szeptemberben a TV2-höz tartozó, férfi célközönségre fókuszáló PRO4-re tette a keddi meccseket, mondván, nem éri el a csatornaátlagot közönségarányban, a kisebb tévét azonban értékesebbé teheti, növelheti is annak nézettségét. A TV2 a helyszínről nem fog tudósítani.

Az origo október elején készített interjút a TV2 vezérigazgatójával, Simon Zsolttal, aki elmondta, hogy a szándékról bejelentési kötelezettségük volt az UEFA felé. "Tudjuk, hogy komoly társadalmi felháborodást váltott ki, amelyet megpróbálunk valahogy kezelni, dolgozunk rajta, ugyanakkor ez is olyan lépés volt, amely azt mutatja, hogy invesztálunk: egy új csatorna épülésébe. (...) A Bajnokok Ligája amúgy nagyon sokba kerül, de mivel a főműsoridőben való meccsnézés nem családi tevékenység, és nem nézték elegen a TV2-n, ezért került át a PRO4-re, a férficsatornánkra" - nyilatkozta.