A gyerekek tényleg a Cartoon Network műsorát nézik

2011.10.28. 14:54

Az elmúlt nyolc hét nézettségi mutatói alapján a Cartoon Network bizonyult Magyarország legnépszerűbb gyerekcsatornájának a 4-14 éves gyerekek körében. A csatorna 15.4 százalékos közönségarányt szerezve, megelőzte a gyermekműsorokat sugárzó két legnagyobb versenytárs csatornát.

A Cartoon Network vígjátékai és akciódús sorozatai a fiúk első számú kedvencei: a csatorna 2009. áprilisa óta folyamatosan tartja nézettségi listavezető pozícióját a 4-14 éves fiú nézők körében, ugyanezen célcsoport, illetve a 4-8 évesek tíz legnépszerűbb műsora is a Cartoon Network kínálatából kerül ki hónapról hónapra.

Az elmúlt hónapok kiemelkedő sikerei közé tartozik a Saolin leszámolás, illetve a Kalandra fel!, amely a május 16-i bemutatótól egészen szeptember végéig folyamatosan  vezette a népszerűségi listát a gyerekcsatornák 4-14 éveseknek szóló műsorai közt. Ebben az időszakban havonta átlag 1.5 millióan nézték meg a műsort. A gyártók szerint a példátlan siker leginkább a magyar gyerekek kifinomult humorérzékének tudható be.

A Cartoon Network célkitűzése, hogy a hazai nézői igényeket kiszolgáló műsorkínálattal csábítsa célcsoportját a képernyő elé. Ilyen például a 36 magyar gyerek szellemi és fizikai küzdelmét bemutató Ben 10: A legnagyobb kihívás című élő kvízműsor, amelynek műsorvezetője Puskás Peti lesz. A Londonban forgatott  tíz részes sorozat november 28-án 17.15 órai kezdettel indul a csatornán.

Hasonló elgondolásból készítette el a csatorna első európai gyártású sorozatát: a Gumball csodálatos világát. Az animációs szituációs komédia különleges képi világát az élő képek 3D-s és 2D-s elemekkel való ötvözésének köszönheti. A rangos Annecy award-díjat nyert sorozatot november 8-tól láthatják a Cartoon Network-nézők, illetve a második évad sem várat sokáig magára, készítése már zöldutat kapott.