Hatezer embert hallgattak le Murdoch lapjánál

2011.11.04. 00:01
Az eddig feltételezettnél sokkal több embert hallgatott le a júliusban a botrányok miatt bezárt News of the World. A Ruperc Murdoch tulajdonában lévő bulvárlap lehallgatási botránya miatt már több tucat embert tartóztattak le.

A brit rendőrség szerint közel hatezer ember telefonbeszélgetéseit hallgatták le Robert Murdoch sajtómágnás lapjánál, a News of the World" bulvárlapnál, amelyet be is zártak júliusban, a botrány kirobbanása után.

A Scotland Yard csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai szerint a parlamenti vizsgálóbizottság által korább feltételezettnél  kétezerrel több, 5795 áldozat volt, de ez sem tekinthető véglegesnek. Nem lehet megadni a lehallgatott telefonok pontos számát, de ma 5795-nél tartunk - közölték a nyomozók.

A lehallgatott színészek, politikusok, sportolók és más hírességek között volt - mint most kiderült - Carol Caplin, az egykori brit miniszterelnök, Tony Blair arculati tanácsadója is, akit a napokban értesített erről a rendőrség.

Az ügy miatt több tucat embert gyanúsítottak és tartóztattak le. Ügyükben előreláthatólag januárban kezdődik a bírósági tárgyalás.