Átalakul a Sport & Style és az NSM

2011.12.09. 10:41
A Magyar Nemzet szerint megszűnik a két sportmagazin, a Ringier viszont közleményben cáfolt, azt mondják csak átalakul az NSM és még tárgyalnak a franchise-jog tulajdonosával a a Sport & Style esetében.

Januártól nem jelenik meg többé a Nemzeti Sport havonta megjelenő magazinja, az NSM és Sport & Style című prémium stílusmagazin, írja a Magyar Nemzet.

A svájci tulajdonú, a magyar nyomtatott lapok piacán vezető pozícióban lévő Ringer kiadónál szerdán a munkatársaknak tartott belső értekezleten jelentették be a Nemzeti Sport Magazin és a francia L'Équipe kiadójával koprodukcióban készülő Sport & Style magazin megszűnését. Az indok az internetes médiafogyasztás uralkodóvá válása és sportmarketing katasztrofális pénzügyi és szakmai helyzete.

A Ringier Sport Networknek így két lapja maradna a piacon: a 108 éves Nemzeti Sport napilap, napról napra romló eladási adatokkal, és az utóbbi időben egyre nagyobb kudarcokat elkönyvelő Képes Sport tinilap. 2011 egyébként így is gyászos év volt a sportlapok kedvelőinek: márciusban 13 évfolyam után megszűnt a Sztár Sport hetilap.

A Ringier azonban cáfolta a Magyar Nemzet értesüléseit, mint mondták csak arról van szó, hogy átalakul az NSM.

"A Ringier kiadó 2012-ben is kiadja a Nemzeti Sport Magazint, amely periodicitásában változik meg, időszaki kiadványra. Négy tematikus NSM-et tervez 2012-ben a Ringier. A Sport&Style magazint a Ringier továbbra is negyedéves prémium magazinként kívánja megjelentetni, a francia L'Équipe magazinnal jelenleg is tárgyalásokat folytat a szerződés hosszabbításának feltételeiről" - adott k közleményt a Ringier.