Kannibalizmus élő adásban

2011.12.21. 11:31
A Kísérleti nyulak című holland tévéshow legutóbbi epizódjában Dennis Storm és Valerio Zeno egymást kóstolgatta, szó szerint.

A két műsorvezető egy gyertyafényes vacsora keretében egymás húsát fogyasztotta el. Storm és Zeno korábban plasztikai sebészhez fordultak, hogy a hasukból és a fenekükből eltávolítassanak egy kis darabot - írja a news.com.au.

A beavatkozás után élő műsorban sütötték meg az emberhúst, majd a két médiaszemélyiség elfogyasztotta azt. A páros szerint semmi különleges nincs az emberhús ízében.

A csatornát és a két műsorvezetőt többen perelni akarják, ennek ellenére Storm és Zeno ragaszkodnak, ahhoz, hogy amit tettek legális, mivel mindketten önként éltek a kannibalizmus eszközével.

Az ügyvédek szerint a kannibalizmus önmagában nem törvényellenes, a műsorvezetőknek és a sebésznek  mégis meggyűlhet a baja a törvénnyel a beavatkozás miatt.

Mivel az emberevés a legtöbb országban szinte egyáltalán nincs jelen, ezért annyira szokatlan, hogy a kannibalizmus az USA több államában és még számos országban sem illegális.