Az éhségsztrájkolók büntetőfeljelentést tesznek az MTVA ellen

2011.12.29. 16:41
Büntetőfeljelentést tesznek az éhségsztrájkolók, és megalapítják a Tiszta Kezek Mozgalmát, jelentette be Nagy Navarro Balázs a csütörtöki sajtótájékoztatón, miután kora reggel kordont akartak építeni köréjük a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházánál.

December 29-én kora reggel kordont próbáltak vonni az éhségsztrájkolók köré az MTVA biztonsági emberei, de nem tudni pontosan, kinek az utasítására. A kordont húsz fős, civilekből és politikusokból álló szimpatizáns csoport ledöntötte. Nagy Navarro Balázsék három eset miatt perelnek, jelentették be a sajtótájékoztatón.

Zaklatásért, mert karácsonykor reflektorral világították meg őket, illetve hangfalat szereltek feléjük, amin nagy hangerővel két dalt játszottak folyamatosan. Ez utóbbit az LMP tiltakozására halkabbra vették, de a mai napig szól.

A gyülekezési  és egyesülési, valamint a személyi szabadság megfosztása miatt: csütörtök kora reggel a Wini Security Kft. biztonsági emberei érkeztek meg a Kunigundához, és megpróbáltak elzárni az éhségsztrájkolókat a szimpatizánsoktól, valamint azokat kordon mögé zárni. A drótkerítést nem tudták felállítani, mert a szimpatizánsok, illetve Varju László (Demokratikus Koalíció) és Lendvai Ildikó (MSZP) ezt nem engedték, a kordont felborogatták. Ezután a biztonsági őrök levonultak.

Az MTVA-t a sajtótákoztatói miatt még rágalmazás és önbíráskodást, illetve a szakszervezeti jogok megsértése miatt.

Nagy Navarro Balázs bejelentette, hogy december 31-én este hatkor a Kossuth térre mennek. A sátrukon viccesen Kunigunda utcai Koalíciónak nevezett csoport elkezdi a Tiszta kezek mozgalmának megalapítását, annek megalapítását itt jelentik be.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nincs közvetítés a felek között, és Pálffy István nem beszélt többször Nagy Navarróval, mindössze egyszer találkoztak karácsony előtt.