Távozott az MTVA kommunikációs igazgatója

2012.01.03. 16:39 Módosítva: 2012.01.03. 17:18
Szabó László tavaly márciusában egy évre vállalta a feladatot. Információnk szerint távozásában szerepe van annak is, hogy az MTVA vezetésével vitában állt a hamisítási botrányok kezeléséről.

Információink szerint közös megegyezéssel távozott az MTVA kommunikációs igazgatói posztjáról Szabó László, a Duna Televízió egykori fideszes kurátora, aki 2011 márciusától vezette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs osztályát. A hír már megjelent a közmédia intranet-oldalán is.

Szabó László egy évre vállalta a tisztséget, úgy tudjuk, hogy az MTV vezetésével a héten ültek le térgyalni az idei év feladatairól. Így távozása korántsem meglepő, főleg, hogy - úgy tudjuk - az MTVA vezetésén belül az utóbbi időszakban feszültségek voltak egyes kommunikációs kérdésekben, így például a Lomnici-ügy kezelésében, és az MTV épülete előtt éhségsztrájkolókkal kapcsolatban is.

Úgy tudjuk, hogy Szabó László nem támogatta kommunikációs okokból azokat a módszereket, amelyekkel az éhségsztrájkolókat akarták ellehetetleníteni, így például azt, hogy éjszaka is megvilágították az MTV bejáratánál demonstrálókat, hogy ne tudjanak aludni, illetve, hogy két dalt játszottak nekik hangosan napokon át.

Szabó László indította azt a Facebook-oldalt, amelyben az éhségsztrájkolók politikai céljairól írt, és amelynek első bejegyzésében egy a sztrájkolók asztalán felejtett szendvicset ábrázolt. Az MTVA: az éhségsztrájkról valójában elnevezésű oldal így akarta leleplezni az éhségsztrájkolókat. Az oldalnak jelenleg mindössze 128 lájkolója van, azok többsége is a sztrájkolók szimpatizánsa, illetve közeli ismerőse.