Tartozik a dolgozóknak a megszűnt Független Hírügynökség

2012.01.09. 13:11 Módosítva: 2012.01.09. 13:12
A Magyar Nemzet szerint a dolgozókat sem fizette ki a hírügynökség, ami májusban jelentette be, hogy nem tudja tovább folytatni. Az egykori tulajdonos szerint felszámolás alatt áll a cég, a felszámoló összesíti a követeléseket és a tartozásokat, azután igyekszik minden tartozást rendezni.

A Magyar Nemzet információi szerint közel ötvenmillió forinttal tartozik a végelszámolás alatt álló Független Hírügynökség, amit egy éve vett meg a Braun Róbert és Iglódi Csaba tulajdonában álló B&P Braun & Partners, de már májusban bejelentették, hogy mégis megszüntetik a céget, miután a médiapiaci szereplők nem voltak hajlandóak az addiginál magasabb áron előfizetni a hírügynökség szolgáltatásaira, főleg, hogy közben az állami tulajdonó MTI ingyenessé vált.

A Magyar Nemzet szerint a hírügynökség munkatársainak májusi bérét sem fizették ki, csak a felét utalták át a nyár végén, és a hrügynökség adós még a felmondási időszakra vonatkozó juttatásokkal és a végkielégítéssel is. Az újság szerint a hírügynökség több munkatársa bíróásghoz fordult, amely az elsőfokú ítélet szerint kimondta, hogy jogellenesen mondtak fel nekik.

"A Magyar Nemzet állításával ellentétben Braun Róbert vagy a tulajdonos B&P Braun & Partners nem „maradt adós” semmilyen összeggel a Független Hírügynökség végelszámolása során. A végelszámolási eljárás megkezdése után a cég vagyongazdálkodását egy végelszámolási eljárásokban jártas tanácsadó folytatja, a felszámolás során a cég valamennyi követelését és kötelezettségét ez a tanácsadó, majd később, a felszámolás során a Bíróság által kijelölt felszámoló veszi számba és kísérli meg rendezni" - reagált a Magyar Nemzet cikkére a B&P Braun & Partners, utalva arra, hogy helyreigazítást is fognak kérni a cikk miatt a laptól.

A  Braun & Partners szerint ráadásul a lap általt idézett munkaügyi bírósági ítélet a munkatársaknak történő felmondás kapcsán a felmondólevél pontos megfogalmazását találta jogszerűtlennek, ezt a levelet pedig már a felszámoló biztos küldte a munkatársaknak.