Elrendelték a Radiocafé Kft. felszámolását

2012.01.18. 15:23

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását, írja a Gazdaság.hu. A társaság tulajdonosának, a Great Security Kft.-nek októberben törölték az adószámát, decemberben pedig végrehajtás indult ellene.

A Radiocafé adását Budapesten a Széchenyi-hegyről sugározták a főváros és annak 60 km-es vonzáskörzetében, naponta 13 ezer 15 és 49 év közötti hallgatója volt. 2003 óra működött, korábban EstFM néven. A rádió 2011-ben került bajba, a dolgozók hónapok óta nem kaptak fizetést. Áprilisban több műsor megszűnt, májusra a Milliók reggelire című gazdasági műsoron kívül már csak híreket és zenét sugároztak. 2011. május 11-én egy 24 millió forintos tartozás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, 17-én délután pedig az Antenna Hungária lekapcsolta a sugárzást, mert a tulajdonos nem fizette be a sugárzási díjat. A társaság ellen kétszer indult végrehajtás az elmúlt két évben, néhány napja pedig a bíróság elrendelte a felszámolását.

A Radiocafé Kft. 2010 áprilisáig az Est Média tulajdonában volt, ezt követően a KV Barát Vagyonkezelő Kft. birtokába került. Az ekkor alapított KV Barát 2011 februárig Stalmayer Róbert kezében volt, majd néhány hónapig az Est Média lett a tulajdonosa. A céget végül május 6-án adták el, május 17-én pedig megszűntették. A vevő a Great Security Vagyonvédelmi Kft. volt, amely az akkori sajtóhírek szerint a Zóna Taxit is üzemeltető, illetve a Citadellán található szórakozóhelyet is tulajdonló Veres István és üzletfelei érdekkörébe tartozik. Az Opten adati szerint a Great Security Kft. adószámát tavaly októberben törölték, decemberben pedig végrehajtás indult ellene.

A cég csúcséve 2008 volt, akkor 519 millió forint árbevételt ért el, nyeresége 43 millió forint volt. 2010-ben a forgalma 140 millió forintra apadt, és bár nyereséges évet zárt, csupán 24 millió forint adózás előtti eredményt ért el.