Piroska
-12 °C
-2 °C

A Fidesz szerint semmi közük a Klub Rádió ügyéhez

2012.01.24. 16:41 Módosítva: 2012-01-24 17:27:18
Az MSZP szerint a Fidesz médiatörvényét a Fidesz által delegált médiafelügyelet tartatja be, így nem lehet azzal érvelni, hogy a Fidesztől független jogrend miatt vesztette el a frekvenciáját a Klub Rádió. Selmeczi Gabriella szerint csak a mutyi országot szeretnék maguk mögött hagyni.

Az MSZP szerint a Klub Rádió "betiltását" a Fidesz megrendelésére "pártszolgálatosok" hajtották végre - közölte Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő kedden.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a médiatörvényt a Fidesz találta ki és fogadta el, ezért "hihetetlenül szánalmas és képmutató azzal házalni a szabad világ aggódó közvéleménye előtt, hogy ez a Fidesz-diktátum köti az azt kiagyalók kezét, akkor amikor sorra buknak ki a sajtószabadságot sértő következményei".

Nyakó István hozzátette: a médiatörvény következményeként a médiatanács elnökét és tagjait a Fidesz delegálta, "tehát ma a magyar sajtót fideszesek felügyelik, és a közszolgálati médiát pedig irányítják is".  Ez a testület döntött arról, hogy "az egyetlen közéleti politikai műsorokat sugárzó nem kormánypárti magyar rádió ne szólhasson tovább" - tette hozzá.

A Fidsztől független jogrend

A Klub Rádió ügyében a Fidesz a leghatározottabban kiáll Magyarország jogrendje mellett - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője Nyakó Istvánra reagálva.

Selmeczi Gabriella közleményében a Klub Rádió ügyéről azt írta: "a külföldi és hazai nyomásgyakorlók" nem kevesebbet kérnek, mint hogy a hatályos magyar törvények és a tisztességes gazdasági verseny szabályainak ellenében valaki csak azért, mert ők támogatják, előnyhöz juthasson. Ez az összes európai egyezménnyel, az európai értékekkel szemben áll - tette hozzá.

Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, hozzáfűzve, hogy "ha töredékét akarja fizetni, mint valaki más, akkor hiába állnak mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait. Ebben a versenyben a szabályok szerint kell nyerni, nem pedig politikai kapcsolatok révén".

Mint fogalmazott, "éppen ezt a mutyi országot szeretnénk végre magunk mögött hagyni". Magyarországon ma már a teljesítmény, az igazi munka számít, nem pedig az, hogy a világ melyik sarkából ki mellett mekkora hatalmak emelik fel a hangjukat - zárta közleményét Selmeczi Gabriella.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!