2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Tabajdi szerint valótlanságot állít a Híradó

2012.02.14. 16:35
Az MSZP EP-delegációjának vezetője szerint a köztévé hírműsora rossz színben tüntette fel az Európai Unió intézményét. Szalai Annamáriának, a Médiatanács és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság vezetőjének küldött erről levelet Tabajdi.

Valótlan állításokat tartalmaz a Magyar Televízió február 11-i, szombati Híradójában elhangzott tudósítás, amely alkalmas a közvélemény félrevezetésére, áll abban a levélben, amit Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője küldött Szalai Annamáriának, a Médiatanács és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság vezetőjének.

A Híradó olyan téves tájékoztatást közölt, amely rossz színben tünteti fel az Európai Parlamentet, írta Tabajdi Csaba, aki ezért az eset kivizsgálását, a valótlan állítás elhangzásáért felelős személyek felelősségre vonását és helyreigazítást kér a hatóságtól.

Tabajdi Csaba szerint a Híradóban elhangzott kijelentés, több ponton is valótlanságot állított: miszerint "Az Európai Parlamentben nem most beszéltek rólunk utoljára, csütörtökön a baloldali frakciók kezdeményezésére Magyarországot elítélő határozatról szavaznak majd". Valótlan állítás az, véli, hogy az európai parlamenti frakciók által kezdeményezett állásfoglalás bármilyen módon elítélné Magyarországot.

A Híradóban elhangzó közlés időpontjában, múlt szombaton még egyetlen frakció sem nyújtott be állásfoglalási indítványt. Ennek határideje február 14., dél volt, tehát a Híradóban elhangzó állítás minden alapot nélkülözött, írta. A kedden benyújtott, négypárti állásfoglalás-tervezetben sincs egyetlen olyan mondat, amely elítélné Magyarországot. Igaz, hogy a szöveg kritikát fogalmaz meg az Orbán kormánnyal szemben, ez azonban nem egyenlő Magyarországgal" - írta levelében a szocialista delegációvezető.

Tabajdi Csaba továbbá kiemelte: az állásfoglalási indítványt négy európai parlamenti frakció együttesen kezdeményezte. Valótlan állítás a négy frakciót baloldali jelzővel lefedni, hiszen nem képeznek egy ideológiájában közös politikai tömörülést.