Kórházban ápolják a hibázó hírolvasót

2012.04.09. 18:09

Kórházban ápolják Auth Magdát, aki nem tudta az elvárásoknak megfelelően felolvasni a Kossuth Rádióban vasárnap a híreket,  állítja az MTVA közleményében. A megszakított hírblokkot követően a hírolvasót kórházba kellett szállítani, azóta is ott ápolják, pontos baját nem lehet tudni.

Auth Magda húsvétvasárnap több bakival és közbeszólással kísérve próbálta felolvasni a híreket. Az adást megszakították, később a Magyar Rádió Zrt. vezetése elnézést kért a hallgatóktól.

Arádiófelvételen hallható, hogy a hírolvasó Auth Magda néhány szót csak többszöri próbálkozás után tudott kimondani, néhány mondatot pedig megismételt. Az egyik nyelvbotlás után például azt mondta: "Na mondom én". Amikor pedig nem találta, hogy hol tartott a szövegben, úgy fogalmazott:„Ne izgulj, ne izgulj”.

A hírek olvasását úgy fejezte be, hogy „Na jól van, vége van, hát mit tudom én”. Ezt követően a rádióban elkezdték beolvasni a sporthíreket, ennek ellenére hallani lehetett, hogy a háttérben megkérdezik Authtól, hogy mi a baja. Erre azt válaszolta, hogy „mit tudom én”.