Új csatornaként indulhat az RTL II

2012.04.25. 13:36
Egy médiakonferencián bejelentették, hogy az RTL testvércsatornája október 1-jén már várhatóan látható lesz, a műsorstruktúrájában amerikai sorozatok, saját gyártású valóságshow-k, vetélkedők és showműsorok szerepelnek. Ha minden igaz, nem egy meglevő csatorna helyén indulna, hanem új programhelyen.

A dtvnews.hu-n látható videófelvétel tanúsága szerint az RTL nem nagyon bíz semmit a véletlenre, és az RTL II beindítására sokkal nagyobb hangsúlyt fektet, mint a Tv2 tette saját testvércsatornái bevezetésekor. A műsorstruktúra főleg amerikai sorozatokra és napi szappanoperára épülőnek tűnik, de a saját gyártású műsorok is markáns szerepet kapnak benne, ami feltétlenül üdvözítő.

A meglehetősen rossz minőségű videóból kiderül, hogy az RTL II-n mutatkozik be végre Delhusa Gjon I Love Gjoni című feleségkeresős műsora, ami lassan már második éve dobozban van, és az előzetes bejelentésnek megfelelően ide költözik át a jelenleg az anyacsatornán, az RTL Klubon látható Legyen ön is  milliomos! című vetélkedő. Utoljára 2008-ban láthattuk a Szombat esti láz című celebtáncos reality-vetélkedőt, amiben híres emberek és profi táncosok párosai küzdöttek meg egymással - ez a show is az RTL II műsorán tér majd vissza.

Ami a külföldi sorozatokat illeti, az RTL Group már évek óta úgy vásárol külföldi sorozatokat, hogy azok közül párat a testvércsatornákra szánt, így nem meglepetés, hogy számos amerikai produkció az RTL II-n lesz látható. Itt mutatkozik be a Modern család című, többszörös Emmy-díjas vígjátéksorozat, de jön a Chase (Életre-halálra) című krimi, Chrstian Slater My Own Worst Enemy című akciósorozata és ha minden igaz, a White Collar nevű krimi is, A nagy svindli címmel.

Ami a legnagyobb meglepetés lehet az, hogy a felvétel tanúsága szerint az adón napi valóságshow-t is terveznek, márpedig az RTL-nek pont van is egy ilyen a tarsolyában Való világ címmel, amiről az az információnk van, hogy idén az RTL Klub műsorán biztos nem kerül adásba. Ez akár azt is jelentheti, hogy a két legutóbbi szériájával 30 százalék körüli átlagnézettséget hozó valóságshow az RTL II-n folytatódik tovább, de előfordulhat, hogy egy újabb formátumot vezet be a csatorna.

Korábban az iparági pletykák arra utaltak, hogy az RTL II az Iko-csoport valamelyik jelenleg is látható adójának a helyén indulna (Cool, Film+, Reflektor Tv, Prizma TV, stb,), de a dtvnews szerint inkább új programhelyen tervezik beindítani, ami annak fényében érthető, hogy a Cool és a Film+ nézettsége az utóbbi hónapokban alaposan megerősödött.