Megszűnik a Hírszerző

2012.05.07. 15:42
Bár a HVG kiadója tavaly növelni tudta árbevételét, 2011-ben a válság miatt mégis 270 milliós veszteséget termelt. A cég számos önálló tematikus oldalt szüntet meg, illetve integrál a hvg.hu-ba, így a Hírszerzőt is.

Megőrizte pénzügyi stabilitását, növelte árbevételét és megvalósította tervezett fejlesztéseit 2011-ben a HVG Kiadó Zrt. Ugyanakkor a gazdaság romló teljesítménye, a hirdetési piac további visszaesése 23 százalékos árbevétel-növekedés mellett 271 milliós veszteséget eredményezett – mondta Szauer Péter vezérigazgató a társaság mérlegzáró közgyűlésén. .

A HVG Kiadó ezért úgy döntött, hogy a hetilap és a hvg.hu további megerősítésére koncentrál, ugyanakkor néhány kiadványt megszüntet, illetve integrál. Megszűnik például a Mai Piac és a Bautrend a hozzá kapcsolódó internetes szájtokkal együtt. A hírportállal integrálva, azt erősítve működik tovább a tematikus szájtok jelentős része, például az Ecoline, a Techline, az Autómenedzser tematikus szájt, a mitörtént.hu és a Hírszerző.

A Hírszerző tavaly júliusban profilt váltott és hírportálból véleményszájttá vált, azonban így sem találta meg valódi funkcióját, mivel időközben a hvg.hu véleményoldala is felfejlődött. A Hírszerző beolvasztása a híportálba így logikus lépés a kiadótól, bár költségtakarékosság szempontjából kevés hasznot hozhat, mivel az Index úgy tudja, hogy az összes ott dolgozó munkatársat átveszi a hvg.hu. A Hírszerző önálló lapként való megszűnése információink szerint már májusban megtörténhet.