Emma
0 °C
15 °C

Alázza a konkurenciát az RTL Klub amatőr szereplős sorozata

2012.05.17. 14:26
A gyanú árnyékában című sorozattal az RTL Klub hétfő óta újabb csapásokat mér a konkurenciára, pedig a leginkább a Családi kör-Szomszédok-Életképek szentháromságra emlékeztető antológia-sorozat (minden epizódban új szereplőkkel, karakterekel találkozunk, nincs összefüggő történet) a csatorna egyik legköltséghatékonyabb saját gyártású műsora, hiszen puritán külsővel amatőr szereplőkkel és minimális technikai háttérrel készül.
top18

Úgy látszik, a nézőknek bejött az RTL új vállalkozása, hiszen a 18-49-es korcsoportban, amit kereskedelmi célközönségnek is szokás nevezni, a hétfői este hétórás premier 30 százalékos közönségarányt ért el, majd a keddi visszaesés (27 százalék) után szerda este 32,6 százalékot ért el, amivel nemcsak a Tv2 és az összes többi tévé műsorát verte (a Tények és az Aktív indult vele szemben, sikertelenül), hanem az este legnézettebb műsora is volt. Igen, többen nézték, mint a Híradót vagy a Barátok köztet.

A gyanú árnyékában egy német formátum, a lényege, hogy olyan élethelyzeteket, szituációkat mutat be, amikkel a néző könnyen azonosulhat, és ezt segíti elő a szándékosan reality-műsorokra hasonlító képi világ és a néha esetlen amatőr szereplők alkalmazása is. (A sorozatról írt kritikánk itt olvasható.) Az epizódok nem összefüggők, nyugodtan ki lehet hagyni egy-egy részt, mert csak annyi köti őket össze, hogy mindegyikben van valamiféle rejtély, vélt vagy valós bűncselekmény, a tettes kiléte pedig az utolsó jelenetekig kérdéses.

A német RTL délutáni műsorsávjának egyik legsikeresebb formátuma (egymás után több epizódot is vetítenek belőle) itthon egyelőre este héttől látható, és csak 14 epizódot forgattak le belőle, de ha a nézettsége ilyen jó lesz, akkor jön a folytatás, akár más időpontban is.

A köztévé is nagyon megérezte az új műsor népszerűségét, a Maradj talpon! című vetélkedő csak 3,1 százalékos közönségarányt ért el 18-49-ben, ott, ahol a Marslakók nézettsége szinte már nem is mérhető (leginkább a nullához konvergál). És ha már Marslakók, a köztévé csődöt mondott szappanoperája az olimpiai játékok alatt lepihen, majd szeptembertől ismét visszakerül a műsorrendbe, de információink szerint egy másik műsorsávban próbál nézőket szerezni.

nézettség

Mediterrán nyár

Horvátország, Görögország vagy Spanyolország? Nyaraljon velünk!

Görögországi ajánlatok

Sziklák, apró kavicsok, dűnék, vagy fehér homok, és öblök tiszta, türkízkék vízzel - íme a tengerparti nyaralóhelyek Görögországban!