Másképp értelmezi a bíróság ítéletét a Klubrádió és az NMHH

2012.07.18. 16:35 Módosítva: 2012.07.19. 12:15
A Klubrádió és a Médiatanács is győztesnek érzi magát a Fővárosi Ítélőtábla szerdai ítélete után. A Klubrádió szerint a bíróság hatályon kívül helyezte a Médiatanács a Klubrádiót alaki hibák miatt kizáró döntését, a Médiatanács szerint viszont igazat adott nekik abban, hogy új eljárásban ki kellett zárni a rádiót.

Egymásnak ellentmondóan értékelte a Fővárosi ítélőtábla szerdai ítéletét a Klubrádió és a Médiatanács. Az ítélőtábla döntését és annak indoklását egyelőre nem tudtuk megszerezni.

A Klubrádió értékelése szerint az ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Médiatanács döntését, mellyel alaki okok miatt kizárta a Klubrádió pályázatát a 95,3-as frekvenciára. A Médiatanács értékelése szerint viszont ennek ellenkezője történt. Közleményük szerint a bíróság pont megerősítette a médiatanács szakmai álláspontját és kimondta, hogy annak új eljárásban kellett vizsgálnia a pályázatok alaki és tartalmi érvényességét.

A Klubrádió és a Médiatanács harca azóta tart, hogy az utóbbi vesztesnek minősítette az előbbit a 95,3-as frekvenciára kiírt pályázaton. Győztesnek az Autórádió Kft.-t hirdette ki, ám a Klubrádió bíróságon támadta meg a döntést. Az ítélőtábla március 14-i döntésében részben hatályon kívül helyezte a pályázati határozatot, mert az Autórádió pályázatában több alaki hiba is volt.

Az Autórádió kizárásával úgy tűnt, a második helyen végzett Klubrádióé lehet a frekvencia, de a Médiatanács új eljárásban a Klubrádió pályázatát is kizárta alaki hibák miatt. Ezt a döntést támadta meg a bíróságon a Klubrádió és ez ügyben döntött valahogy a bíróság.

Csak a Klub Rádióról hozott döntést az Ítélőtábla

A Médiatanács az általa Klub-szabálynak nevezett döntésre hivatkozva nemcsak a Klub Rádiót zárta ki a 95,3-as pályázatból, hanem a 92,9, a 95,3 és a 96,4 MHz-re beérkező összes pályázatot hibásnak találta. A Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése azonban csak a Klub Rádió pályázatára vonatkozik, arról egyelőre nincsen információ, hogy a többi pályázó is kifogást emelt-e a Médiatanács döntése ellen.