Egy hétre visszatér a Bumeráng

2012.08.21. 13:00
A Music FM a Facebook oldalán jelentette be, hogy szolidaritásból egy hétre frekvenciát kap tőlük a Bumeráng csapata.

"Egy hétre frekvenciát kap a 89,5 Music Fm-től a NeoFm új tulajdonosa miatt ellehetetlenült Bumeráng csapata. A rádió nélkül maradt kollégák mellett fejezzük ki szolidaritásunkat, méghozzá nem csak szavakkal, hanem tettekkel is. Amíg az Önindító stábja, Harsányi Levi, Hajdu Steve és Pordán Petra megérdemelt szabadságát tölti, egy hétre meghívjuk stúdiónkba az ország egyik leghallgatottabb és legsikeresebb reggeli show-ját, a Bumerángot" - olvasható a Music FM Facebook oldalán.

A Bumeráng augusztus 27-én reggel 6-tól vendégszerepel a Music FM-en. Bochkor Gábor a közleményben úgy nyilatkozott, hogy „jóleső érzés, hogy a rádiósok így összetartanak és az is, hogy ha csak rövid időre ugyan, de újra együtt lehetünk a rádióhallgatókkal. Így legalább alkalmunk lesz méltó módon elbúcsúzni, reméljük, nem hosszú időre”.

A Music FM közleményéből ugyanakkor kiderül, hogy a szolidaritás csak egy hétig tart, a Bumerángra csak addig tartanak igényt, amíg saját műsorvezetőik szabadságon lesznek. "A Music FM arcula nem változik, a zenék maradnak" - írják oldalukon.

Mint ismert, az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg. Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az egy hetes vendégszereplés után hol folytatja a Bumeráng. A Blikk egy hete azt írta, hogy Bochkor Gábor a TV2 Mokka című műsorához igazolhat, ám ezt a tévécsatorna cáfolta. "A Mokka műsorvezetői nagyon erős csapatot alkotnak, nincs rá okunk, ezért nem is tervezzük, hogy változtassunk a jelenlegi felálláson. Ugyanakkor minden bizonnyal érdekes lenne, ha az egyik legnépszerűbb és legprofibb rádiósnak tartott Bochkor Gábor reggeli televíziós műsorban is köszönthetné a közönséget, így nem kizárható, hogy a jövőben napirendre kerül" - közölte a TV2.