Bombera Kriszta leszerződött az ATV-hez

2012.10.10. 13:17 Módosítva: 2012.10.10. 13:53
Tavaly novemberben rúgták ki a köztévétől Bombera Krisztát, azóta nem szerepelt a médiában. Most az ATV Világhíradó című műsorát vezeti, és az amerikai választásokról a helyszínről tudósítja a csatorna nézőit.
rap 01
Fotó: Rákosi Péter

Az ATV Mészáros Antónia, Somos András, Köves Pál, Schwajda Gergő, Kiss Ferenc és László Judit után újabb kirúgott közmédiással erősítette meg stábját.

Mint Németh Szilárdtól, az ATV hírigazgatójától megtudtuk, Bombera Kriszta az amerikai előválasztások óta készít riportokat a csatornának, ettől a héttől azonban a Világhíradó műsorvezetőjeként is láthatják a nézők, heti váltásban Bányai Viktorral és Tóth Gézával.

Bomberát amerikai tudósítóként is alkalmazzák, a csatorna kiküldte a republikánus és a demokrata konvencióra is, ahonnan helyszíni tudósításokkal, riportokkal jelentkezett be az Amerika választ című műsorba. A választás éjszakáját élőben közvetíti a csatorna, ahol a tervek szerint Bombera Kriszta Washinghtonból jelentkezik majd be.

Az egykori MTV-s azonban nemcsak műsorvezető és tudósító, hanem szerkesztő is lesz az ATV-nél, rábízták ugyanis a Híradó külpolitikai rovatát, és ő fogja szerkeszteni a Világhíradót is azokon a heteken, amikor férfi kollégái ülnek a műsorvezetői székben.

Bombera Krisztát a nézők legutóbb tavaly nyáron láthatták az m1 Teadélután című műsorában, majd miután hónapokig nem kapott képernyős munkát az MTV-ben, tavaly ősszel az elbocsátások második körében ő is megkapta felmondólevelét.

A köztévé egykori New York-i tudósítója korábban már vezetett hírműsort, a TV2 Jó reggelt, Magyarország! és Jó estét, Magyarország! című műsorát, majd miután hazajött New York-ból, az m1 azóta megszüntetett Panoráma című külpolitikai magazinját és a késő esti Híradóját is ő vezette.

Németh Szilárd az Indexnek elmondta, Bombera leszerződtetésével az volt a céljuk, hogy tovább növeljék az ATV hírműsorainak elismertségét, a Híradó nézettsége ugyanis a legerősebb a csatornán (a 18 évesnél idősebbek 10, a 18-49-es korosztály 3 százaléka nézi átlagosan a kábelcsatornák nézettségi adatai szerint).