Zéno
1 °C
9 °C

Főleg a fiatalokat érdekli a The Voice

2012.10.15. 15:45
A Tv2-n pénteken mutatkozott be a The Voice című énekes tehetségkutató. A műsor az idősebb korosztályt nem nagyon izgatta fel, a fiatalok több mint egyharmada viszont a Tv2-re kapcsolt péntek este.

A Tv2 legdrágább műsora a péntek este fél kilences időpontot kapta meg, azaz rögvest a Barátok közt és a Helyszínelők, az RTL két, mindig megbízhatóan teljesítő igáslova ellen kellett versenyeznie. Az első kört a The Voice nyerte, legalábbis a kereskedelmi célcsoportban, azaz a 18-49 évesek körében, hiszen a fiatalok 33,8 százaléka (611 905 néző) választotta a Tv2 műsorát.

stat.png

A másfél órás licenszműsorral szemben vetített Barátok közt 379 000 nézője és 20,8 százalékos közönségaránya vagy a Helyszínelők ennél is gyengébb, 257 000-es (14,8 százalék) eredménye azt jelenti, a Tv2-nek sikerült elérni a célcsoportot, amin azért nem nagyon csodálkozunk a láthatóan többmilliós reklámkampányt látva.

Az új énekes műsor a teljes lakosság körében is nyert, de nem sokkal (The Voice - 1,3 millió vs. Barátok közt  - 1,1 millió), ennél minden bizonnyal jóval több nézőt vártak a műsortól a Róna utcában. Összehasonlításképpen a Megasztár legutóbbi, hatodik szériájának premierje 1,46 millió nézőt hozott a teljes lakosság körében, és 18-49-ben is jobban teljesített, mint a The Voice (672 000, 34,2 százalékos közönségarány).

Az X-Faktorral nem tud betelni a magyar néző, az RTL Klubon már a harmadik évadát taposó tehetségkutató továbbra is mindent elsöprő sikert arat 18-49-ben és a teljes lakosság körében is. Az első élő adást 2,1 millió néző látta, azaz a lakosság 46 százaléka, ebből közel egymillió esett a 18-49-es célcsoportba. A The Voice viszont még csak most kezdi a februárig tartó menetelést, így nem elképzelhetetlen, hogy a nézettsége a következő hetekben nőni fog.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!