A Discovery után az HBO sem kell a Diginek?

2012.12.03. 15:30
Január elsejétől állítólag kikerülnek az HBO-csatornák a Digi kínálatából. A cég elindította saját filmcsatornáját, ez lehet a döntés hátterében.

Meglepő hírt közölt az Mmonline: a Digi Tv januártól érvényes (műholdas) csatornakiosztásában nem szerepelnek az HBO-csatornák, azaz HBO, az HBO2, a Cinemax és az HBO Comedy. A Digi Facebook oldalán az információt megerősítették, illetve azt, hogy a két cég közötti szerződés december 31-el lejár, és nincs új megállapodás köztük. A Digi műholdas szolgáltatása jelenleg 375 ezer háztartásban van jelen, ezzel piacvezetők.

Az Mmonline információi szerint nem tűnik véletlennek a döntés, hiszen a Digi saját, előfizetéses filmcsatornái, a DigiFilm már november óta üzemel,  ennek díja pedoig 300 forint - 1700 forinttal olcsóbb, mint a négy HBO-csatornás kiegészítő csomag.

Az HBO előtt a Discoveryt dobta ki a kábelszolgáltató, mind a Digi Tv és DigiKábel hálózatból kivették adóikat, a helyükre saját ismeretterjesztő csatornáikat, a DigiLife-ot és a és DigiWorld-öt pakolva. Az HBO-t is megkerestük az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.