Kirakták Alföldit a Híradóból

2012.12.14. 14:04 Módosítva: 2012.12.14. 16:51
Az Index úgy tudja, hogy csütörtökön behívták Alföldi Zoltánt, az esti Híradó egyik műsorvezetőjét és közölték vele, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájára. Alföldi este már nem vezethette a hírműsort. A harmadik közmédiás leépítés 210 embert érint, ebből nagyjából 100 már megkapta az előzetes értesítést.

Az Index információi szerint csütörtökön délután Alföldi Zoltán híradós műsorvezető is megkapta az előzetes értesítését arról, hogy érintett a csoportos létszámleépítésben.

Alföldi este már be sem ülhetett Szöllősi Györgyi mellé a stúdióba, így nem kapott esélyt arra sem, hogy elköszönjön a nézőktől. Alföldi kirúgása azért érdekes, mert őt már az új vezetés hívta a köztévébe 2011 márciusában, amikor D. Tóth Kriszta felmondott a Híradóban. Alföldi nyolc évig volt az RTL Klub Híradójának műsorvezetője, 2008 nyarán az ATV-hez igazolt, de miután mégsem kapott olyan saját oknyomozós műsort, amilyet szeretett volna, felmondott.

A "leszámolás" jeleként értékelik sokan azt is, hogy dolgozóinak arányában a legjobban a hírügynökséget érinti a mostani leépítés. Korábbi információk szerint 31 embernek mondanak most fel, köztük nagy többségben újságíróknak és szerkesztőknek.

A csoportos létszámleépítésben érintett 210 ember közül nagyjából 100 kapta már meg a kirúgásáról szóló előzetes értesítést, amit egy hónap múlva a valódi felmondó levél követ majd. Mint megírtuk, mennie kell a Híradóból Hajagos Andrea riporter-műsorvezetőnek, Balla Györgyi riporternek és Czinege László szerkesztőnek is. A Kossuth Rádióban megválnának többek között Auth Magdától, aki áprilisban betegsége miatt nem tudta felolvasni a húsvétvasárnapi híreket, M. Dénes Tamástól, Sándor Erzsébet és Király István Dániel riporterektől, Horváth Judit hírszerkesztőtől, Szegedi Júlia szerkesztőtől, Flóri Anna szerkesztő riportertől, Várkonyi Bence, Sarkadi Péter műsorvezetőktől, és Jávor Zoltán zenei szerkesztőtől.

Az Index úgy tudja, hogy a DTK show stábjának háromnegyedét is elküldenék, köztük szerkesztőket, riportereket és operatőröket. De hasonlóan járt az MM - Megoldások Magazinja nevű fogyasztóvédelmi műsor stábja is, 70 százalékuk már megkapta az előzetes értesítését.

Információink szerint a kirúgások péntek délelőtt nem folytatódtak, de egyelőre nem ismert, hogy ez összefüggésben áll-e azzal, hogy az MTVA vezetése a sztrájkbizottság keddi megalakulása óta először kezdeményezett tárgyalásokat a Központi Üzemi Tanáccsal. Mint ismert, a közmédia szakszervezetei kedden sztrájkbizottságot alakítottak azután, hogy a csoportos létszámleépítésről az MTVA-nak nem sikerült megállapodnia sem a szakszervezetekkel, sem pedig az üzemi tanáccsal.