Nem tetszett a Médiatanácsnak a délutáni szex az m1-en

2013.01.31. 15:44

Az Index médiablogja, a comment:com január 9-én írta meg, hogy az m1-en 12-es korhatárkarikával vetítették a Camelot című sorozatot, aminek első részében három szexuális aktus, egy nemi erőszak és egy bántalmazás is szerepelt. A köztévé a sorozat ismétléseit hétköznap délután fél kettőtől adta, szintén 12-es korhatárkarikával.

A hvg.hu információi szerint az NMHH Médiatanácsa ezért eljárást indított a köztévé ellen annak megállapítása érdekében, hogy megsértette-e a médiatörvény a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályait.

Mint a Médiatanács szóvivői irodája közölte, az "ellenőrzése megállapította, hogy a január 9-én délután közzétett műsorszámot a tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába sorolta a médiaszolgáltató, ám a filmben megjelenő erőszakos cselekmények, a szexualitás, a trágár nyelvezet miatt magasabb – tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott – kategóriába, és este 9 óra után kellett volna a filmet közzétenni. Ezzel a Magyar Televízió vélelmezhetően megsértette a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseket – írta az NMHH.

Amennyiben a jogsértés beigazolódik, az NMHH Médiatanácsa büntetést szabhat ki a köztévére.