Jakupcsek talkshow-t kap az m1-en

2013.02.07. 14:54 Módosítva: 2013.02.08. 12:00
A Magyarország, szeretlek! műsorvezetője állítólag két éve lobbizott a köztévé vezetőségénél, hogy saját műsort kapjon. Napi beszélgetős műsorának, amit állítólag Jáksó László cége készít majd, nagy nézettséget hozó sorozatokkal és dokurealityvel kell megküzdenie.

Miután D. Tóth Kriszta januári felmondása után az MTVA találgatásnak nevezte a DTK Show megszűnéséről szóló sajtóinformációkat, már lehetett tudni, hogy a közmédia valamire készül.

DTK helyett napi talkshow

Először arról szóltak a hírek, hogy Szulák Andreával folytathatják a DTK-t, de a Story4 műsorvezetője cáfolta, hogy megkeresték volna a köztévétől. Azután a Magyarország, szeretlek! egyik műsorvezetője, Jakupcsek Gabriella neve merült fel D. Tóth Kriszta helyére, mivel belsős informátoraink szerint Jakupcsek már két éve lobbizott a köztévé vezetőségénél azért, hogy saját műsort kapjon.

Az Index több forrásból megerősített információja szerint ugyan Jakupcsekből tényleg talkshow-műsorvezető lesz, de az m1 nem a DTK-t fogja folytatni tavasszal, hanem új talkshow-t indít. Az egyelőre ismeretlen magyar című beszélgetős műsor a tervek szerint nem kétheti lesz, ahogy az a DTK volt (ami felváltva ment csütörtökönként a Fábryval), hanem minden hétköznap a képernyőre kerül, méghozzá a délutáni műsorsávban, valamikor 17 és 19 óra között. Információink szerint a műsort Jáksó László produkciós cége készítené (ugyanaz, amelyik a köztévé bukott tévésorozatát, a negatív nézettségi rekorder Marslakókat gyártotta).

A koncepció szerint Jakupcsek Gabriella mellett három másik ismert nő (színésznő, művész, közéleti szereplő) fog faggatni egy-egy vendéget. A formátum nagyon hasonlít a The View-ra, ami Amerikában 1997 óta megy az ABC-n, 2007 óta Whoopi Goldberg vezetésével. A Jakupcsek-féle verzióban azonban – feltehetően azért, hogy ne kelljen megvásárolni a licenszet – nem lesz állandó a másik három nő, hanem mindig más kaphat lehetőséget.

Nem elég laza és vidám

A délutáni talkshow akár még be is jöhet az m1-nek, mivel a Mónika megszűnése óta országos tévén nem indult ilyen műsor. Viszont az is igaz, hogy ebben a műsorsávban a két kereskedelmi csatornán általában nagy nézettségű sorozatok mennek, majd fél hattól elindul az RTL Klubon A gyanú árnyékában című dokureality, ami késő estig ezen a csatornán tartja a nézőket.

A köztévé persze hivatalosan nem akar versenyezni a kereskedelmi tévékkel, de ez még nem jelenti azt, hogy ne várnának el az új műsortól nézettséget. A műsorvezető kiválasztása tehát kardinális kérdés, a médiapiaci szereplők szerint viszont az 50 éves Jakupcsek nem a legjobb választás erre a szerepre, mivel Whoopi Goldberggel ellentétben nem egy laza és vidám jelenség.

Mint ismert, a műsorvezetőnek több műsora volt a TV2-n, így a Multimilliomos, a Férfisztriptíz, Az igazság ára, A nagy fogyás és saját talkshow-ja, a Jakupcsek, melyek nézettségben rendre alulmaradtak a konkurens RTL Klub műsoraival szemben. Gyermeke születése után nem is ment vissza a TV2-höz, hanem a Story TV-hez szerződött le, ahol Jakupcsek... mert érdekel címmel indult saját műsora, és az m1-ről kirúgott és a Story4-re átkerült A la Carte-ba is berakták Szombathy Pál mellé műsorvezetőnek. Jakupcsek 2011 őszén került a köztévéhez, ahol Szente Vajk és Csiszár Jenő mellett a Magyarország, szeretlek! egyik műsorvezetője lett.

Az MTVA sajtóosztálya megkeresésünkre csak annyit válaszolt, hogy "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk a napi talkshow indulásának hírét. A tavaszi műsorstruktúrát – ami március közepén indul majd el – pedig akkor fogjuk kommunikálni, amikor az aktuális lesz". Így egyelőre nem sikerült megtudni, hogy az új műsor valóban külső gyártásban készül-e, és hogy mekkora büdzsét szánnak rá.