A Super TV2 lenyomta az RTL 2-t

2013.02.22. 08:26
A Nagy Duett jót tett a Super TV2 nézettségének. A két nagy kereskedemi csatorna újonca között zajló fej-fej melletti versengésben már második hete a Super TV2 jött ki győztesen.

Eddig rendkívül szoros volt a verseny az RTL2 és a Super TV2 között, de az utóbbi két hétben a 18-49 éveseknél a Super TV2 teljesített jobban - írja az mmonline.hu.

A 6. héten 1,5 százalékot produkáltak, ami csak 0,1 százalékponttal volt jobb az RTL2 eredményénél, de a múlt héten már 1,4 százalékos közönségarányt tudtak elérni, az RTL2 1,1 százalékával szemben.

A siker részben annak köszönhető, hogy a Super TV2-n február 10-én elindult a Nagy Duett, aminek első adása 10,1 százalékos közönségarányt ért el a reklámozóknak fontos korosztályban, és ezzel a harmadik legnézettebb csatorna lett a az RTL Klub és a TV2 után.

A műsor a múlt héten 192 ezer 18-49 éves nézőt ültetett a képernyők elé (8,9 százalékos közönségarány). Az RTL2 legnézettebb műsora a vasárnapi Heti hetes volt, ami 48 ezres nézettséget ért el.

A meccs azonban még koránt sincs lezárva, hiszen az RTL2-n ezen a héten indult el a tavaszi műsorstruktúra, közte számos új, csak ezen a csatornán látható sorozat premierjével, Barátok közt ismétléssel, a Segítség, bajban vagyok! című új konstruált realityvel, ráadásul március 9-én jön a Szombati esti láz is.

Az mmonine.hu értesülései szerint egyébként a kábelcsatornák versenyét a múlt héten a Film+ nyerte 5 százalékos közönségaránnyal, őket a Cool TV (4,4) és a Viasat3 (4) követi.