Az MTVA 122 milliót költött egy Hitlert méltató cégre

2013.03.29. 15:26 Módosítva: 2013.03.29. 15:26
A közmédia műsorkészítő alvállalkozóként foglalkoztat egy olyan céget, ami két éve még Adolf Hitler német gazdaságra gyakorolt jótékony hatását éltette, de valahogy a nácik egyéb tetteiről megfeledkezett.

Az atlatszo.hu tette közzé először azt a listát, amin az MTVA eltitkolt büzséje olvasható. Ezen tűnt fel a Dextramedia Kft. neve, ami a Duna TV-nek 2012-ben három műsort szándékozott gyártani, melyek közül kettő meg is valósult, a Munka-társ (epizódonként 1,6 millió forintért, összesen 46,2 millió forint) a másik a Hazajáró (2,45 millió forint részenként, összesen 75,98 millió forint), így a cég összesen 122 millió forintot kapott a köztelevíziótól.

Az atv.hu-nak viszont ismerősnek tűnt a cég neve, és kiderítették, hogy vélhetően a Dextramedia állt a nemzeti radikális N1 TV internettévé híradója mögött is, ami tavaly még nagy tisztelettel és érezhető áhítattal emlékezett meg Adolf Hitler születésnapjáról. A videóban méltatják Hitler érdemeit a "tönkretett, nyomorba döntött Németország" gazdaságának és társadalmának fellendítéséért, erkölcsi és kulturális fellendülésről számolak be. A II. világháborút egy mondattal letudják, (nem volt nagy kaland), a holokausztról egy szót sem ejtenek, viszont kissé pikírten megkegyzik, hogy "a történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja.”

Az atv.hu kérdésére a Dextramedia Kft. sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy 2011-ig ők álltak volna a nemzeti radikális N1 TV mögött, de a cég honlapjáhz és az n1tv.hu-hoz tartozó domainnek ugyanaz a tulajdonosa, ráadásul a dextramedia.hu IP-címén van hvim.hu is, ami a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapja. Az atv.hu szerint a zagyvagyula.hu, azaz a Jobbik országgyűlési képviselőjének honlapja is ezen azIP-címen található.

Hogy a dolog még szebb legyen, a Hírszerző korábban arról számolt be, hogy a Dextramédia egyik tulajdosona Moys Zoltán, Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének a veje.

Az atv.hu megkérdezte az MTVA-t, hogy egy olyan cég, ami korábban neonáci műsort gyártott, mennyire felel meg az MTVA kritériumainak, mire azt a választ kapták, hogy a Dextramedia Kft. semmiféle kétes tartalmat nem gyárt azok szerint a szempontok szerint, melyek alapján az MTVA befogad egy-egy műsort.