Aláírta a szerződést a Klubrádió a 95,3-ra

2013.05.02. 13:57
A szerződést ugyan csütörtökön aláírta a Klubrádió és az NMHH, de a rádió továbbra is arra készül, hogy a jövőben a 92,9-es közösségi frekvencián sugározhat, miután a múlt héten azt a pert is megnyerték.

A Klubrádió csütörtökön megkötötte a hatósági szerződést a médiatanáccsal a Budapest 95,3 MHz körzeti frekvencián történő médiaszolgáltatásra, miután március 5-én a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végleg a rádiónak ítélte a frekvenciát.

A rádió hét évre kapott jogot a sugárzásra, amit egy alkalommal, öt évre meg lehet hosszabbítani. Az Index megtudta, hogy a Klubrádió a szerződés szerint most előre kifizette a bruttó 32 millió forintos médiaszolgáltatási díjat az NMHH-nak, a hatóság frekvenciagazdálkodási osztályától azonban egyelőre még nem kapták meg a hatósági engedélyt, amivel sugározhatnának.

A 95,3-ra kiírt pályázat értelmében a Klubrádió műsorstruktúráját most drasztikusan át kell alakítani, az eddigi 15-20 százalékról 42 százalékra kell növelni a zenés tartalmat, ami jó néhány műsor átalakításával, megrövidítésével vagy akár megszüntetésével is járhat.

A 95,3-as szerződés aláírása nem jelenti azt, hogy a rádió a jövőben mindig ezen a frekvencián hallható majd. Mint megírtuk, a rádió múlt héten jogerősen elnyerte a közösségi rádióra kiírt 92,9-es frekvenciát is, amin ingyenesen sugározhatnának, ráadásul az eredeti műsorstruktúrában.

A Klubrádió jogtanácsosa, Dr. Stock Richárd az Indexnek elmondta, hogy a Médiatanács még nem kapta meg a Fővárosi Ítélőtábla írásos ítéletet, ezért a mostani szerződéskötéskor a 92,9 ügyével érdemben nem foglalkoztak. Mint mondta, az ítélet kézhez vétele után a hatóságnak haladéktalanul végre kell hajtania a benne foglaltakat, vagyis szerződést kell ajánlaniuk a Klubrádiónak arra a frekvenciára. Amennyiben ez megtörténik, akkor a Klubrádió lemond a fizetős frekvenciáról, és felbontja a most aláírt szerződést.