Hárommillió magyar kapcsolt át ByeAlexre

2013.05.21. 13:26

Több mint 3 millióan néztek bele szombat este az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe és az azt megelőző négyórás műsorfolyamba, tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kedden az MTI-t. A műsor közönségaránya 32,6 százalék lett, ami annyit jelent, hogy szombat este 9 óra után minden harmadik tévénéző az M1-et választotta, amivel a közszolgálati adó messze a legnézettebb lett ebben az idősávban.

A Nielsen közönségmérésének adatai szerint az idei műsor nézettsége 1 millió 133 ezer volt, vagyis félmillióval több mint a tavalyi döntőé, és 8 százalékkal haladta meg a 2011-es eredményt, amikor Wolf Katinak szurkolhattak a nézők. ByeAlex szereplésére a fiatalabbak is kíváncsiak voltak: a műsor közönségaránya a 18-49 évesek körében is kimagasló, 31,4 százalék volt, és ebben a célcsoportban az Eurovíziós Dalfesztivál egyben a szombati nap legnézettebb műsora is lett.

Az Index itt követte élőben az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, ahol végül csak a 10. helyet csípte el Bye Alex Kedvesem című dalocskája.