Újságírók tiltakoznak Kerényi buzizása ellen

2013.05.28. 15:31 Módosítva: 2013.05.28. 15:31

Az Aranytollas Újságírók Társasága Kerényi Imre távozását sürgetve közleményben ítélték el a miniszterelnöki biztos botrányos megnyilatkozásait. Megengedhetetlennek tartják Kerényi az V. kerületi City TV-ben elhangzott mondatait, tiltakoznak a lehetetlen ötletei (például hogy a Színművészeti Egyetemet tegyék át a Nemzeti Színházba), a színházi életről megfogalmazott zavaros gondolatai, az emberhez nem méltó, rasszista kijelentése ellen.

Az Aranytollas Újságírók Társasága arra kéri Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök mentse fel Kerényi Imrét megbízatása alól, vagy Kerényi Imre önszántából mondjon le és hagyja el a magyar kulturális közéletet.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a színház.hura kikerült egyórás videóközvetítés csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta csóválni (és csak napokkal később kért elnézést Kerényi vállalhatatlan kijelentéséért). A videó egyébként a Belvárosi Polgári Szalonba szervezett beszélgetésről készült felvétel volt, a City TV-ről pedig tudni kell, hogy a felügyelőbizottsági elnöke nem más, mint maga Kerényi Imre, aki a munkájáért bruttó 357 400 forintot kap a csatornától.

Kerényi - A Nemzeti most majd nem a buzikról fog szólni