no

Kutyáknak szóló tévéadó indul

2013.07.17. 09:10
Fellélegezhetnek azok az amerikaiak, akik eddig azért aggódtak, hogy vajon nem unja-e halálra magát az egyedül hagyott kutya a lakásban (eláruljunk, nem), hiszen egy műholdas tévétársaság kifejezetten kutyákra szabott tévéadóval jelentkezik a napokban.

A vicces reklámjairól (is) híres DirecTV 24 órában kutyákra szabott programmal jelentkezik műholdas csatornáján. Az új adó neve DOGTV, nem mintha a célközönségnek nem lenne mindegy. A csatorna alapítója szerint a tévével kiválóan lehet szórakoztatni házi kedvenceinket, és programjaik "minden másodpercét" a kutyák igényeire szabták, azaz olyan képi és hanghatásokat közvetítenek majd, amiket a kutyák szívesen fogadnak be.

dog

A DOGTV azokon az ebeken segít, akiket nagyon zavar az istenként tisztelt gazda távolléte, és ebbe belebetegednek. A 3-6 perc hossz szegmensek állítólag "stimulálják a kutyákat valamit  javítják kedélyüket és viselkedésüket". Ron Levi, a tévécsatorna igazgatója az ABC Newsnak nyilatkozta, hogy olyan zenedarabokat vetek fel, melyek kifejezetten pihentető hatással vannak a kutyákra. "Minden, ami képernyőre kerül és a hangszórókból hallatszik, éveken át tartó kutatómunka gyümölcse. Szakértőkkel konzultáltunk annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb tartalmat sugározhassuk."

A csatorna augusztus 1-jétől érhető majd el, havi 1000 forint körüli előfizetési díj fejében, szóval nem egy ökör ára Kántor és Fifi nyugalma. A DOGTV indulását egy san diegói tesztidőszak előzte meg, melynek során a tulajdonosok arra jutottak, hogy a kutyatartók nem sajnálják a pénzt az ebek nyugalmára. "Nagyon hasznos volt ez a próbafutam, többek között arra is rájöttünk, hogy nem szabad ugatást közvetítenünk, mert az stresszeli a kutyákat."

A csatorna nem sugároz reklámokat és a képminősége sem olyan, mint amit a tévénézők megszokhattak. Ennek az az oka, hogy az adást nem az emberi szemre kalibrálták, hanem a kutyákéra, így például az adásban sokkal erőteljesebb tónusú a vörös és a zöld szín, hiszen a kettő közötti különbséget a legtöbb kutya egyébként nem képes érzékelni. A közvetítésre kerülő hangok között is azok vannak túlnyomó többségben, amik az emberek számára zavarónak tűnhetnek, de a kutyák megnyugszanak tőlük.