Hajós Andrással indított volna showműsort az RTL Klub

2013.08.22. 15:23

Hajós András interjút adott a Heti Válasznak, amiből számunkra most nem az az érdekes, hogy úgy gondolja, hogy egy fiatal demokráciának nem állnak jól a négyéves ciklusok, hanem az, amit a médiaszerepléseiről mesélt.

Többek között kiderült, hogy az RTL Klub late night show-t tervezett vele. Az információ csak azért meglepő, mert bár sokan szerették a Magánszámot, a Késő este Hajós Andrással és a Benne leszek a tévében című műsorát, kereskedelmi mércével mérve elhanyagolható sikert értek el.

Hajós a lapnak azzal kapcsolatban, hogy az RTL benne látta Fábry utódját, úgy nyilatkozott, hogy „elkezdtem rosszul taktikázni, amit már nem bánok. Bátrabb lett volna, ha egyből nemet mondok, de belementem, hogy készüljön egy próbaadás, pedig nem hittem benne. Nem lett rossz, de 1 millió 200 ezer nézőt nem lehet azzal elérni, amit én szeretek. Azzal 6-700 ezret lehet. Megdolgoztam érte, hogy válogatós lehessek, márpedig nem akarok pincérnő-szépségversenyt, sem olyanokkal beszélgetni, akik nem érdekelnek. Az RTL-esek komolyan hittek benne, hogy lehet ez olyan, amilyennek én akarom – ezért hálás is vagyok nekik. Csakhogy ma már van annyi eszem, hogy ne legyek optimista. Sebestyén Balázs tök jól meg fogja csinálni, amit kell. Nekem viszont már tüneteim lettek a feszkótól, rájöttem, hogy nem érné meg”.

Az Index megkérdezte az RTL Klub kreatív producerét, Rubin Kristófot, aki megerősítette Hajós állításait. Mint mondta, egy évvel ezelőtt, tavaly augusztusban valóban elkészítették egy late night show pilotját Hajóssal, „részt vett a műsor kialakításában és előkészítésében is, de a pilot nem sikerült nagyon fényesen, így mindenki úgy értékelte, hogy nem kéne folytatni”. Rubin arra a kérdésünkre, hogy a korábbi műsorainak nézettségi eredményei után miért kísérleteztek mégis Hajóssal, úgy felelt, hogy „mindenki tudja a szakmában, hogy Hajós András nagyon tehetséges, olyan adottságai vannak, amilyenek senkinek Magyarországon. Az, hogy most ez nem jött össze, nem kudarc, előfordul, hogy egy nagyon tehetséges ember és egy műsor koncepciója nem passzol”.

Mint Rubin elmondta, Hajós után mást nem próbáltak ki a late night show-ra, csak Sebestyén Balázst és Vadon Janit, „úgy gondolom, hogy hármukon kívül nem is lenne más alkalmas erre a műfajra, mivel ehhez komoly, legalább 10 éves műsorvezetői tapasztalat és elképesztő felkészültség kell”. Mint már megírtuk, a Vundersőn és Zuperszexi Esti Showműsor Balázzsal és Janival szeptember elején indul az RTL Klubon.

Hajós más érdekeseket is mondott az interjúban, például azt, hogy szerinte nem érte volna meg a műsor elvállalása, „tegyük fel, hogy heti műsorom van, és kétmilliót kapok havonta. Meddig? Egy évig? Ez persze sok pénz, de utána ott állsz úgy, hogy senkinek nem kellesz, a fél ország meggyűlölt, mert a Viktorára csúnyát mondtál. Ha viszont nem mondasz rá csúnyát, akkor a Feri meg a Gordon rajongói idegesek, mert „átálltál”. Mindezért az a fizetés jár, amelyet a vállalati középvezető haverom is megkap kocsihasználattal, amerikai utazással, teljes csendben. Az én életem meg ugyanennyiért szóljon arról, hogy akkor most tényleg leköptem-e a Viktor-képét? Szomorú, de Fábrynak is a köpködéssel volt sikere, azt csinálta, ahelyett, hogy megírta volna a gondolatait egy könyvben”.

Az EmilRulez! énekese az interjúban azt is elmondja, hogy tavaly regényírásba fogott, de még csak az egyharmadánál tart, „összecsapni nem fogom. Nem celebkönyv lesz, ha lesz - azt három délután alatt össze tudnám dobni” – mondta. Hajós büszke Az ének iskolája című TV2-s műsorra, amit őszintén élvezett, és „amellyel a TV2-nek sikerült bebizonyítania, hogy lehet nézettséget produkálni anélkül is, hogy behívnának egy pornósztárt meg egy katatón elmebeteget, összezárnák őket egy szobába és megvárnák, amíg vagy dugnak, vagy megölik egymást”.