Távozik a TV2 programigazgatója

2013.08.27. 13:29 Módosítva: 2013.08.27. 14:47
Kiss Péter 2009 augusztusa óta felelt a kereskedelmi televízió programmingjáért, előtte az Interaktív Kft. ügyvezető igazgatója volt. Azt a posztot Sváby András távozás után kapta meg, a programigazgatóit Gyöngyössy Bence kirúgásakor vette át.

A távozásról a TV2 szűkszavúan annyit nyilatkozott, hogy közös megegyezéssel történt (a sajtóközleményt cikkünk végén olvashatják). Az Index úgy tudja, hogy a nyári, gyengébb nézettség tette be a kaput a tévé igazgatóságán. Kiss utódja Ralf Bartoleit lesz, az TV2-t birtokló anyacég, a ProSiebenSat1 egyik Magyarországon dolgozó szakembere, aki eddig vezérigazgató-helyettesi beosztásban volt a csatornánál.

Iparági pletykák szerint nem nagyon lehet csodálkozni azon, hogy Kisst leváltották, hiszen a TV2 nem igazán tudott versenyképes lenni az RTL Klubbal. A Tények ugyan szépen nézett, és vannak olyan műsorsávok, amelyekben a TV2 jobban teljesít, mint a konkurencia, de az RTL Klub fölénye tagadhatatlan. A TV2-nek nem volt válasza sem az X-Faktorra, sem az Éjjel-nappal Budapest című konstruált realityre, hiába indítottak el nagy költségvetéssel egy Összeesküvőket, a nézettség nagyon gyenge volt (13 százalék környékén), pedig bevetették az RTL-től átcsábított és ezért beperelt VV Alekoszt is.

Kiss és a TV2 vezérigazgatója, Simon Zsolt között az utóbbi fél évben egyre jobban elmérgesedett a viszony, tudta meg az Index. Többen nehezteltek rá azért, mert állítólag olyankor hódolt hobbijának, a motorozásnak, amikor a csatorna új műsorokat indított. A helyére érkező Ralf Bartoleit 2011-ben került a ProSiebenSat1-hoz, miután a TV2 tulajdonosa megvette a 9live nevű televíziót, aminél ügyvezető igazgatóként dolgozott. Bartoleit korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója is volt, Magyarországra 2012-ben érkezett.

Kiss Péter távozására meglehetősen szerencsétlen időpontban került sor, hiszen a csatorna holnap tartja évadnyitó sajtótájékoztatóját, amire információink szerint Kiss Péter még a napokban is gőzerővel készült. Kiss Pétert egyelőre nem sikerült elérnünk.

Kiss Péter távozik a TV2-től

Kiss Péter programigazgató közös megegyezéssel, 2013. augusztus 27-ével távozik a TV2-től.

A szakember 2003 júniusában csatlakozott az Interaktív Kft.-hez felelős szerkesztőként, majd 2004 januárjától a TV2 sikersorozata, a Jóban Rosszban fejlesztésén és felépítésén dolgozott, melynek mintegy három évig volt producere. Ezt követően, 2007–2009 között, az akkor már a ProSiebenSat1 cégcsoport tulajdonában álló Interaktív Kft. ügyvezetője lett. Kiss Péter 2009 augusztusától töltötte be a TV2-csoport programigazgatói pozícióját, ahol – többek között – nevéhez fűződik a TV2 műsorstruktúrájának megújítása, továbbá elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a TV2-csoport kábelportfóliójához tartozó FEM3, a PRO4 és SuperTV2 csatornákat a ProSiebenSat1 elindította.

Kiss Péter távozásával a programigazgatóság közvetlen irányítását Ralf Bartoleit COO-ként (Chief Operating Officer) látja el. Ralf Bartoleit, a ProSiebenSat1 tulajdonosi megbízottjaként 2012 júliusában érkezett a TV2-csoporthoz, és COO-ként felügyelte a programigazgatóság, valamint a marketing- és kommunikációs igazgatóság tevékenységét. A szakember TV2-s ismeretei és magyarországi tévés piaci tapasztalata okán komoly biztosíték a tulajdonosi invesztíció hatékony továbbvitelének, és annak részeként, az őszi programstruktúra sikerének. A TV2-csoport idén megduplázva a helyi gyártásra fordított befektetéseket a tervezett stratégia szerint sikeresen halad tovább, és rövid távon a mostani portfolió megerősítésére fókuszál.