Új hírportált indít Kerényi György

2013.10.03. 10:30
Új hírportál indul novemberben Vs.hu néven, melynek főszerkesztője Kerényi György lesz, aki korábban a Rádió C alapító-főszerkesztője és az az MR1-Kossuth rádió főszerkesztője volt.

Új hírportál indul Vs.hu néven Száraz István, a We Love Budapest és a We Love Balaton alapítójának ötlete nyomán. Az oldal november elején élesedik, főszerkesztője pedig Kerényi György, a Kossuth Rádió egykori főszerkesztője lesz. A portált kiadó cég a New Wave Production, amelynek résztulajdonosa a vendéglátásban is (Macesz Huszár) érdekelt Száraz István, többségi tulajdonosa pedig egy cseh befektető, a Brnóban bejegyezett BAWACO Invest – írja a Kreatív Online.

A Kreatív megkereste Paul Ágnest, az oldal kommunikációs tanácsadóját, aki elmondta, ők is egyetértenek azzal, hogy az online médiapiac már közel telített, de nem reprodukálni akarják a jelenleg már létező weboldalak tartalmi felépítését, hanem valami újat szeretnének. „Az informálódási szokások az elmúlt években gyökeresen átalakultak, így mi nem gondolkodunk a klasszikus szerkezetű hírportálstruktúrában. Az olvasók életviteléhez igazodva, a mindennapjukhoz szükséges híreket kapják majd meg nálunk” – fogalmazott Paul Ágnes, majd hozzátette: „Célunk elsősorban az eligazítás, az informálás, hogy az olvasók képben legyenek a legfontosabb napi hírekkel.”

Célcsoportként a fiatal, önálló életet kezdő 20–35 éves korosztályt határozták meg, akiknek szükségük van arra, hogy megfelelő információkat kapjanak az őket érintő és érdeklő témákban, valamint tájékozottak legyenek a közéleti témákat illetően. Az oldal indulótőkéje az Opten.hu cégadatbázisa szerint 25 millió forint; Paul Ágnes annyit közölt, hogy az összeg képes fedezni annak hosszú távú fenntartását. A Vs.hu vezető munkatársai között található operatív igazgatóként (üzletfejlesztés, technológiai fejlesztés) Pohly Ferenc, a Magyar Narancs egykori (1992–1996), illetve az Origo alapító-munkatársa (1998–2011), a főszerkesztő és a tartalmi koncepció kidolgozója Kerényi György, a Rádió C alapító-főszerkesztője, aki 20062010 között az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője, később a TASZ kommunikációs vezetője volt. A Rádió C megszűnése után nem sokkal Londonba ment, ahol egy szállodában is dolgozott. Tapasztalatairól és életkörülményeiről a Magyar Narancsban számolt be. Idén néhány hónapig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kommunikációs vezetője volt.