Az ATV-n tér vissza Simon András

2013.11.13. 14:14
Az MNB korábbi szóvivője a hírcsatornán tér vissza a híradós műsorvezetéshez. Simon András a késései miatt kirúgott Gajdos Tamás helyére érkezik a csatornához.

Az Index értesülései szerint az ATV Híradójának műsorvezetőjeként tér vissza a képernyőre Simon András, aki idén júniusig a Magyar Nemzeti Bank szóvivője, előtte pedig a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója volt.

„Felvállaljuk a múltját”

Simon András nyolc éve volt utoljára képernyőn, így meglepő fejlemény, hogy az ATV őt szerződtette le a Híradóhoz. Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója megerősítette információinkat, mint mondta, az volt a céljuk, hogy egy hiteles, tapasztalt híradóst találjanak. „Simon volt az első jelöltünk, ő pedig elvállalta. Az ATV egyik legnézettebb műsora az esti Híradó, ezért számunkra örömteli, hogy egy, a köztévében és a TV2-ben is bizonyított szakemberre bízhatjuk decembertől azt.”

Németh Szilárd kérdésünkre, miszerint nem jelentett-e problémát számukra, hogy Simon három évig az MNB szóvivője volt, úgy felelt, hogy „ez nem aggályos, mert abban az időben a jegybank pártsemleges intézményként működött, ha egy pártnál lett volna szóvivő, akkor az problémás lett volna, de teljes mellszélességgel felvállaljuk a múltját”.

Simon András december 2-án kerül először képernyőre a 17:55-ös és a 18:55-ös Híradóban, amit két hétig minden hétköznap ő fog vezetni, majd ezt követően heti váltásban dolgozik majd Bányai Viktorral.

Úgy tudjuk, hogy az ATV terve az volt, hogy egy férfi-női párosra bízza a hírműsort, és ezért több ismert volt köztévés női műsorvezetőt is megkerestek, ám végül nem sikerült megállapodniuk egyikükkel sem. A hírműsor megújítása azonban továbbra is napirenden van, amihez jól jöhet Simon András szakértelme is.

2005-ben láthattuk utoljára műsorvezetőként

Simon András 1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott hír- és magazinműsorokban, rovatvezetőként, szerkesztőként, riporterként, majd 1999 és 2002 között a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette. A műsorvezető 2002 szeptemberében visszatért az MTV-hez, ahol az 2005 márciusáig a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsort vezette. Ezt követően kinevezték az MTV műsorkészítési alelnökének, amit 2006-ig töltött be.

Simon ezután megvált a tévés szakmától, és átnyergelt a kommunikációs szakterületre, 2007-től médiakapcsolati igazgatóként lett a Magyar Telekom munkatársa, majd 2007 őszétől 2009-ig ugyanott kommunikációs igazgatóként folytatta pályáját. Ezután egy évig társtulajdonosként irányította márkaépítésre és nagyvállalati kommunikációra szakosodott cégét, majd 2010 tavaszától Simor András MNB-elnök felkérésére került a jegybankhoz kommunikációs igazgatónak, ahonnan idén júniusban távozott közös megegyezéssel.