Ha szenteste, akkor Igazából szerelem

2013.12.24. 16:25
Itt be is fejeződhetne a karácsonyi tévéajánló, de 18:20 előtt és után is el kell valamivel ütni az időt. A muzsika hangjától a Madonna koncertig.

A lényeggel kezdjük, a karácsonyi filmek legkarácsonyibb filmjét, a Hugh Grant táncával turbózott Igazából szerelem című filmet 18:20-kor adja a Viasat. Na de mit nézzünk utána? Na és előtte? Már persze ha nem kapcsolunk azonnal az Ozone Netwörk adására, ők ugyanis reklám- és szünetmentes formában kandallóban pattogó tüzet fognak sugározni, nálunk egészen biztosan ez fog menni az ünnepi zabálás hátterében.

Ha a klasszikusoknak szeretnénk szentelni az egész ünnepet, akkor a Film+ lesz a mi csatornánk: itt 16:10-kor lenyomják a Kincs, ami nincset, a mauri dallamoknál jobb aláfestő zenét el sem tudnánk képzelni az ajándékok csomagolásához. Viszont alig húsz perc után óriási dillemma elé kell majd néznünk: 16:30-kor kezdődik ugyanis a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! a Film+2-n. Utóbbit ismétlik majd többször, sőt az RTL-en is lesz majd, a Kincs, ami nincs viszont az egész ünnepi időszakban csak egyetlen alkalommal látható. Márpedig csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot! 

Az RTL-en Ilyen az élet címmel egy cuki kisbabás filmet ad 20:20-kor, de az a rossz hírünk van, hogy Katherine Heigl szerepel benne, márpedig az ő neve (a Felkoppintvától eltekintve) garancia a 12 egy tucat romkomra. Sixxnek sem tetszett, már a kritika címe is árulkodó: Szaros pelenkába csomagolták az erkölcsi tanulságot. A tuti választásért a Comedy Centralra kell kapcsolni, itt a Brian életét adják. 

AGrincsaz ünnepek alatt nyolcszor lesz a tévében , ebből a TV2 rögtön szenteste visz két alkalmat: 14:10-kor nyomják le először, majd megismétlik 1:30-kor. Viszont ha ránkhallgatnak, akkor egyszer sem nézik meg. Ha Nicolas Brodyhoz hasonlóan egy kő alatt éltek az elmúlt években, akkor gyorsan pótolják be a Jégkorszak első részét is (18:50, RTL).

Jim Carrey - The Grinch Movie Trailer 2000

A magyar filmes felhozatalból (Koppányi aga testamentuma, Abigél, Egy bolond százat csinál Az aranyember) mi egészen biztosan az Abigélre fogunk lecsapni, Vitézy Georgina és a terrárium love storyját nem lehet megunni, Ruttkai Évát és Garas Dezsőt bármeddig lehet nézni. A Duna keddtől péntekig ledarálja a négy epizódot, minden reggel ezzel induljon a nap 9:05-kor!

Zárásra pedig ott az éjféli mise, ezt az m1 közvetíti a Mátyás-templomból, a vatikáni változatot a Duna nyomja 21:30-kor, ezt a Duna World ismétli majd éjfélkor, a Dunán ekkor ugyanis Bach ünnepi kantátáit adják majd a MüPából, ez is kellemes háttérzene lehet elalváshoz. A Mága Zoltán koncert viszont főműsoridőben, 19:55-kor lesz a Duna Worldön, az HBO pedig egy Madonna-koncertnek szánta a szentestét. 

Ha pedig csak tespedni akarnak a tévé előtt, akkor a kötelező körökön túl is lesznek igazán szuper filmek a tévében. Az én személyes kedvenceim ezek közül: 

- Szerelem és más drogok (20:30, RTL2 ) A film, amiben meztelenül lehetett látni Anne Hathawayt. De nem csak ezért ajánlott, hanem mert a divatos fuckbuddys filmek közül ez volt kb az egyetlen, ahol valós indok miatt nem akartak a szereplők érzelmi kapcsolatot, nem pedig csak úgy csináltak, mintha. A szépfiú pedig Jake Gyllenhaal, aranyos, vicces, szívbemarkoló, pont egy ilyen filmet akarunk látni karácsonykor, igaz?

Szerelem és más drogok magyar előzetes

- Édesnégyes (11:35, Cinemax) Igen, ilyen hülyén sikerült lefordítani azt, hogy Your Sister's Sister. Emily Blunt, Rosemarie DeWitt és Mark Duplass játszanak benne, és ők egyébként is csak nagyon jó filmekben tűnnek fel, erre most ők hárman szerepelnek együtt! A fő téma a szerelem és a barátság, egy erdei faházba vannak összezárva a szereplők, itt zajlanak az érzelmi konfliktusok. Nagy kérdések az életről, szokatlan válaszok. 

Édesnégyes - Your Sister"s Sister

- Celeste és Jesse mindörökké (15:15, Cinemax) A romantikus filmek általában arról szólnak, hogy van két ember, akit a sors is egymásnak teremtett, nem tudnak összejönni, majd jön a happy end, ahol meg mégis. Ez a film annyiban változtat a felálláson, hogy itt két ember nem tud elválni, mármint hogy nagyon erősen kötődnek egymáshoz annak ellenére, hogy mindketten látják, hogy nincs közös jövőjük, így aztán szinte erőszakkal kell lemondaniuk egymásról. Ez egy borzasztóan szomorú film, nem is értem, ki szerkesztette ezt be karácsonyra? 

Celeste And Jesse Forever - Official Trailer (HD)

- Gyönyörű lányok (7:05, Film+2, még lesz az ünnepi időszakban normálisabb időpontokban is) Ted Demme csodálatos filmje télen játszódik egy kisvárosban, itt találkoznak újra az egykori gimis osztálytársak, akik mindenféle fajtájú és méretű kapunyitási pániktól szenvednek, és mindegyik ugyanott gyökerezik, bizony, a gyönyörű lányokban. Itt is nagy kérdések vannak, és jó dumák, meg szerepel benne egy csomó híres színész, mint pl Uma Thurman, Matt Dillon vagy a tizenöt éves Natalie Portman.  

Beautiful Girls (1996) Official Trailer #1 - Matt Dillon, Uma Thurman Movie